Torró (EUPV): “Els Pressupostos Generals passen la tisora per les infraestructures socials i aposten només pels projectes per a rics”

Zapatero ha decidit passar-se amb armes i bagatges a l'enemic. Si fins ara equilibrava una orientació neoliberal en la política econòmica i d'infraestructures amb concessions en matèria de política social, ara ja no se'n recorda ni dels detalls. Als pressupostos els retalls en infraestructures afecten a obres en marxa i a altres de marcat caràcter social (com el ferrocarril tradicional)

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida anuncia que presentarà esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat, a través del diputat Gaspar Llamazares, perquè s’incorpore una partida per a la línia ferroviària Xàtiva-Alcoi.

El diputat d’EUPV a Les Corts Lluís Torró considera “vergonyosos” i “profundament involucionistes en matèria social” els retalls d’inversió en infraestructures contemplats als Pressupostos Generals de l’Estat de 2011. Torró assenyala que “els socialistes passen la tisora per infraestructures fonamentals per a la ciutadania, com ara l’enllaç ferroviari Xàtiva-Alcoi, i mostren el tarannà dretà del Govern en apostar per luxes com l’AVE”.

El diputat autonòmic d’EUPV Lluís Torró ha lamentat que “una vegada més, el Govern de l’Estat decidisca passar la factura de la crisi a les treballadores i treballadors presentant uns Pressupostos d’infraestructures discriminatoris en matèria social”. Uns pressupostos, ha dit, “que paralitzen tot un fum de projectes capitals per al País Valencià i que, socialment, suposen un deute històric per al desenvolupament integrador del territori.”

Torró ha posat com a exemple de les inversions suprimides “la línia de ferrocarril Xàtiva-Alcoi o la renovació de vies i instal•lacions ferroviàries. Aquests són retalls antisocials basats en una premissa ben clara: el ‘sí’ a l’AVE i el ‘no’ als ferrocarrils de rodalies”.

El diputat d’Esquerra Unida anuncia “accions contundents tant a les Corts Valencianes com al Congrés dels Diputats, on farem esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat mitjançant el diputat Gaspar Llamazares. No és la primera vegada que el grup parlamentari d’Izquierda Unida influeix per a incorporar partides en els pressupostos estatals, recordem les partides destinades a realitzar els estudis de millora de la línia fèrria Xàtiva-Alcoi”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià