Esquerra Unida alerta que el veto dels polítics en el consell de Bancaixa és “altre pas cap a la privatització”

Les caixes d'estalvi són entitats públiques. Una reforma de la seua legislació permetria orientar-les amb relativa facilitat cap a un model de banca pública, ètica i vinculada al desenvolupament territorial. En compte d'això hi volen aplicar el neoliberalisme més radical i privatitzar-les. La gran banca privada ataca de nou, emparada pels bancs centrals (el d'Espanya, en aquest cas) que, tot i ser institucions públiques, escapen incomprensiblement (o no tant) als controls democràtics. La pretesa "professionalització" barrant el pas als polítics als organismes de gestió (que tan bé sona en aquest temps de desprestigi de la política), és en realitat el primer pas per a la seua privatització. Se suposa, sense que ningú ho puga demostrar, que la gestió dels polítics (sempre assessorada per tècnics) serà millor que la dels "professionals". El cert és que els sistemes bancaris més desregulats (USA, verbigràcia) i menys fiscalitzats des dels organismes públics són, precisament, els que "la han liado parda"! El problema no és que ens vullguen fer creure que els burros volen, és que la majoria de la població acaba veient ases amb ales solcant els cels

NOTA DE PREMSA

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha criticat durament el bloqueig imposat pel Banc d’Espanya per a que no accedisquen representants polítics al consell de l’entitat financera. “Si açò ocorre finalment, les caixes perdran la seua condició com a tal i començaran a ser merament bancs privats. L’excusa de la professionalització del consell amaga les intencions que la SIP de Bancaixa acabe finalment en una privatització de la caixa”.

Esquerra Unida ha denunciat en reiterades ocasions el camí que està recorrent Bancaixa dins la SIP en la què està immersa, “ens preocupava la fusió de la principal entitat financera valenciana perquè aquesta deixava d’estar territorialitzada i perquè suposava una pèrdua de poder financer, i alertàrem ja aleshores de la deriva que podia tenir aquesta SIP cap a la privatització. Ara tots ens ho confirma”.

Torró explica que l’absència de representants polítics en el consell de Bancaixa “fa que l’entitat perda la seua condició democràtica, el seu caràcter de caixa i acabe convertint-se en un banc més, privatitzat, per descomptat”

Esquerra Unida insta al Consell a pressionar “per a que aquest imposició es desbloquege i no acabem perdent del tot a la principal caixa valenciana”, reclama.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell