Esquerra Unida dóna suport a la ILP que demana l’entrega de l’habitatge com a cancel·lació de la hipoteca

Els bancs sempre eixen guanyant, tant és que les coses vagen bé com malament. El govern té una prioritat: protegir el sistema financer i (jo diria, sobretot) els interessos dels seus propietaris i els seus gestors. És immoral el que li està passant a milers de famílies que ja s'han vist i es voran en el carrer, sense casa però carregant amb el deute. El que passa és que, a més, les mesures que estan fabricant-se a Europa per a defendre l'entramat financer no sols ens empobriran més a tots i a totes. Damunt, no resoldran els problemes sinó que ens abocaran a una nova crisi que podria ser molt pitjor que la que estem passant ara. La solució és un canvi de sistema o, com a mínim, una reforma radical del sistema financer. Des de la solució més extrema (i més desitjable), la nacionalització de la banca (si els bancs són imprescindibles pel servei que presten i per això els aboquen els diners públics quan fan fallida, són els estats els qui els han de gestionar democràticament) fins altres més "reformistes": canvis profunds en la seua regulació, reestructuració del deute`públic, eliminació dels paradisos fiscals, penalitzacions fiscals a les activitats especulatives,... Hi ha moltes mesures que hi podrien ajudar. Però la solució que ens ofereixen camina en la direcció oposada: més del mateix, més empobriment, més precarietat i menys futur. Ull que la indignació pren força i s'estén.

NOTA DE PREMSA

El grup parlamentari d’esquerres ha presentat una Proposició No de Llei en Les Corts Valencianes recollint les reivindicacions de la Plataforma de Persones Afectades per les Hipoteques (PAH) i amb la intenció que el Consell aprove una declaració de suport a la proposta de dació en pagament de l’habitatge per a cancel·lar la hipoteca. “Aquesta Iniciativa Legislativa Popular és vital per aconseguir, a més d’equiparar la nostra obsoleta Llei Hipotecària amb la de la resta de països del nostre entorn, així com acabar amb una situació tremendament injusta que estan patint moltes persones afectades per les dures conseqüències de la crisi”, apunta el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

La proposició d’Esquerra Unida pretén també que Les Corts oferisquen la institució perquè els promotors de la ILP “expliquen les seues propostes i reivindicacions, així com oferir-los la col·laboració conjunta i individual dels grups parlamentaris per atendre les seues demandes”.

Torró afegeix: “el Consell no pot donar l’esquena a la protesta que està en aquestos moments al carrer i que és la mostra de la duríssima situació per la què passen moltes persones, les quals no sols estan afrontant la pèrdua de la seua casa, sinó que a més es veuen abocades a fer front encara a una hipoteca que els deixa en la més precària de les situacions”, descriu. El diputat d’esquerres afirma: “esperem que el govern de Camps assumisca un repte honest, perquè aquestes són les veritables mesures contra la crisi i per a garantir una eixida social”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Política, llenguatge i esquerra "guay"

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)