La Generalitat sabia dels abocaments il·legals de Fenoll per la Guàrdia Civil

Hem preguntat al Congrés dels Diputats i ens hem assabentat que el SEPRONA (Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil) ja havia intervingut en el tema dels abocaments il·legals a La Murada (Oriola). Ja havíem descobert que la consellera Bonig va mentir quan li vam preguntar a un ple en dir-nos que no tenia informació anterior a desembre de 2011. Resulta que després ens van donar per escrit una relació de respostes (intranscendents) de diferents conselleries a denúncies dels veïns. I ara sembla que també sabien que ho havia intervingut la pròpia Guàrdia Civil. Més d'una dècada mirant cap a una altra banda i el·ludint les seues pròpies responsabilitats per afavorir els negocis d'un personatge que m'evitaré qualificar. Però el més greu de tot són les gravíssimes afeccions ambientals i els riscos per a la salut dels habitants de la zona. Seguirem insistint-hi.

NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EUPV): “La connivència de la Generalitat Valenciana amb Fenoll és evident”

El Govern central ha indicat, en una resposta a una pregunta del diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés, Ricardo Sixto, sobre els abocaments il·legals en La Murada, que la Guàrdia Civil, a través del SEPRONA, va notificar a la Generalitat Valenciana dels abocaments il·legals de l’empresa Proambiente en La Murada. Torró ha explicat que la Generalitat havia reconegut que havien rebut denúncies per part d’organitzacions veïnals de la zona, però mai havia dit res sobre els advertiments oficials de la Guàrdia Civil, tal com confirma ara el Govern central. Així, la Generalitat “sabia dels abocaments il·legals per la Guàrdia Civil i no va dir res”, ha afegit Torró qui també ha assenyalat que la Guàrdia Civil considera que hi ha hagut incompliments de la Llei 10/2000 i del Real Decret 2224/1993 i inclús s’han obert diligències judicials.
 
El diputat autonòmic ha assenyalat que “la connivència de la Generalitat amb Fenoll és evident”. Així, Torró considera que “si la Generalitat haguera exercit les seues funcions la situació no seria tan greu com ho és ara ni Fenoll haguera pogut fer el que ha fet durant anys”. Finalment, Torró ha anunciat que prepararan noves bateries de preguntes i sol·licituds en el Congrés i en Les Corts sobre els abocaments il·legals.
 
Per una altra banda, el diputat i portaveu adjunt d’EUPV en Les Corts ha recordat també que la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, va “mentir descaradament en seu parlamentària” en afirmar que va tenir coneixement dels abocaments il·legals en la pedania de La Murada el 25 de setembre de 2011, quan en una resposta parlamentària al diputat autonòmic enumera les actuacions de la Conselleria davant les reiterades denúncies de l’Associació de Veïns ASOJOVEN, a partir de 2005, i de l’associació Mur’92, des de l’any 1994. Així, ha afegit Torró, “es demostra clarament que Bonig va mentir, la qual cosa no és cap novetat, i que el PP ha estat cobrint la impunitat de l’empresari Àngel Fenoll”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià