La manifestació de Dénia defensant la línia del tren, Dénia-Benidorm, ha sigut una demostració contundent de la gent de la Marina Alta davant les retallades de la Generalitat

Ahir vaig estar a Dénia a una manifestació convocada pels treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana. Entre les moltíssimes barbaritats que està perpetrant aquest Consell es troben les duríssimes retallades a FGV. I una d'elles és l'amenaça de tancar la línia 9 del "trenet" entre Alacant i Dénia. Es tracta de deixar sense servei el tram Benidorm-Dénia deixant sense servei ferroviari la Marina Alta. I després se'ls omple la boca defensant el turisme! No sé quin, de veres. Si ho penseu bé tot açò ja ratlla l'esperpent. Han malbaratat a dojo en AVE, aeroports absurdes i autovies per les que es poden comptar amb els dits el número de cotxes que passen cada hora. Han tirat els diners en events que sols aprofiten per fer-se propaganda i que els pijos hi lluesquen el palmito. Han promogut un sistema econòmic basat en construir i construir sense mida recolzant-se en un crèdit que oferien bancs (privats i caixes d'estalvi) cada vegada més desregulats. Han rebaixat els impostos als rics per a que cada vegada ho foren més. I ara... Doncs volen continuar fent el mateix, però carregant sobre els impostos indirectes que paguem tots i retallant en sanitat, educació, atenció social i serveis públics. Això sí, per la mort de Déu!, que Botín, Pérez, Roig, Ortiz i companyia no hagen de pagar més, pobrets! A l'inrevés, com ja no tenen oportunitats per a invertir rentablement, els garantim que el deute públic siga lucratiu i segur. I ara paguem més impostos per a procurar que aquests peixos grossos seguisquen guanyant-los a poals. Indecent.

NOTA DE PREMSA

El diputat d’EUPV, Lluís Torró, que ha participat avui a la manifestació de defensa de la línia Dénia-Benidorm afirma que “el tancament o la reducció de la freqüència i treballadors d’aquest servei públic és inacceptable, i la gent sortint al carrer així ho ha demostrat.

Torró assegura que “no és pot deixar a la gent de la Marina Alta baix el dictat del peatge de l’autopista per als seus desplaçaments, i que la comarca pot quedar aïllada, si el Consell de la Generalitat segueix en la seva política de retall del transport públic, ja que, a més a més, el govern central, pareix que no té cap intenció de desenvolupar transport públic col.lectiu, fora de la tirania del petroli i el peatge”. El diputat d’esquerra considera que “a més a més, aquesta comarca és una de les més castigades per les polítiques d’austeritat de la Generalitat, ja que a més de les retallades en educació, transport públic, dependència, ocupació i sanitat, s’ha de sumar la privatització de la sanitat i la possibilitat de la supressió de la línia del tren Dénia-Benidorm”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià