El millor per als parcs naturals valencians és que se’n vaja la consellera Bonig

La notícia que porta hui el diari Información és impactant (no la puc enllaçar, no està a l'edició digital). Sols a la província d'Alacant el nombre de tècnics que treballaran enguany als espais naturals protegits es reduirà de 30 a 14. Amb una distribució, a més, desigual: entre una mínima a Mariola-Font Roja (de 8 a 5) i altres brutals com les del sud on es passa de 4 o 3 a 1 sol tècnic. I tècnics que comparteixen parcs com els 3 que es quedaran a Ifach, Serra Gelada i Puigcampana. Que passarà els diumenges i festius? O a les vacacions? I si es fan la baixa? Doncs que els punts d'atenció romandran tancats. Ja ha passat enguany quan, en la pràctica, ha treballat sols 3/4 de la plantilla a causa de les "novacions" de contractes que van patir (de 12 a 9 mesos a l'any). Tot això per no parlar dels treballs de recerca que fan aquests tècnics que, a més de contribuir al coneixement científic general (ho pose per davant perquè em sembla hui un valor que cal reivindicar cada vegada més), són crucials per a la planificació dels treballs de conservació dels respectius medis a mitjà termini. El pitjor de tot és que no se n'amaguen, almenys la consellera Bonig. Fins i tot resulta honesta la seua actitud: presumeix de la seua ideologia neoliberal a la que ho sacrifica tot. És la millor consellera de medi ambient que podien posar. En el fons se li'n refot el que li passe als espais protegits. Així ens llueix/lluirà el pèl.

NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix la compareixença de la consellera en Les Corts

El portaveu adjunt d’EUPV a Les Corts, Lluís Torró, ha assenyalat que, “pel que sabem i el que anem coneixent respecte a l’Expedient de Regulació d’Ocupació en VAERSA, les retallades en els parcs naturals estan sent brutals”. “Al final acabaran amb més dinamitzadors de parcs naturals que tècnics per a treballar allí”, ha afegit Torró qui ha recordat que “hi ha algun parc, com en Castelló, que s’han fusionat però que mantenen dos dinamitzadors”. “Només per la informació que coneixem sobre la província d’Alacant hi hauran 14 tècnics per a fer la mateixa feina que abans en feien 30 tècnics”, ha assegurat el diputat autonòmic.    

“Per molta imaginació que li tirem, amb eixes xifres resulta impossible complir allò que el PP repeteix habitualment de fer més amb menys”, ha explicat Torró qui considera que si realment fóra de veres això “el que hauríem de deduir fins ara és que els gestors han estat tirant diners a mans plenes”. “Amb la qual cosa haurien de marxar ells i no tirar a la gent al carrer”, ha afegit.

El parlamentari de la formació d’esquerres ha advertit que el personal ja era insuficient i hi ha parcs que es quedaran pràcticament sense res”, com per exemple el Penyal d’Ifac, el Puig Campana o la Serra Gelada, “on passen de cinc a tres tècnics que tenen que repartir-se en tres parcs diferents”. “Mentrestant encara estem pendents que la consellera Bonig es digne a comparèixer a Les Corts tal com va sol·licitar Esquerra Unida”, afegeix. “Per al medi ambient i per als parcs naturals del País Valencià el millor és que la consellera Bonig marxe”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)