L’Hospital General d’Elx (públic) pateix una greu competència deslleial per part de l’hospital privatitzat del Vinalopó

El divendres, la companya Marina Albiol (que porta a Les Corts els temes de sanitat), el Coordinador d'EU a Elx Robert Quereda i jo mateix, ens vam reunir amb membres de diferents sindicats del Comitè d'Empresa de l'Hospital i àrea de salut de gestió pública d'Elx. Heu de saber que Elx (ciutat) i les comarques del Baix Vinalopó i part del Vinalopó Mitjà estan dividides en dues àrees de salut. Una pública, amb l'Hospital General Universitari al front, i l'altra amb l'Hospital del Vinalopó gestionat privadament. El gran negoci dels hospitals privats al País Valencià es troba en el fet que conviuen amb el sistema públic. Cada àrea de salut té assignada una quantitat de població d'una determinada zona (amb un nombre determinats de SIPs) i per això cobra un cànon que paga la Conselleria de Sanitat. Quan aconsegueixen un client que no està inclòs en eixa quota que te assignada això suposa una facturació extra. A les zones costaneres (Dénia o Torrevieja), el gran negoci és la població estrangera, atesa per aquests hospitals que després passen factura a les seues asseguradores (o sistemes públics de sanitat dels seus països d'origen). Són diners extra. La població local es troba marginada, ja que no suposa ingressos extra per a l'empresa gestora. El cas d'Elx s'hi ajunta una nova perversió: un carrer divideix els habitants assignats a un hospital dels de l'altre. Què fan els privats? Doncs, amb l'inestimable ajuda de la Conselleria de Sanitat (que els permet duplicar serveis generant ineficiències i costos extra) atraure els "clients" de la pública i facturant després a Conselleria. Sí, no s'equivoqueu, el malalt que està assignat a l'hospital públic però acaba en el privat acaba constant-li a l'administració (a tothom, en definitiva) molt més. És això el que ells entenen per "eficiència" o, com tant els agrada dir ara: "fer més amb menys" (més diners per a les empreses a costa de menys salut per a les persones).

NOTA DE PREMSA

Marina Albiol (EUPV): “Denunciem l’obscurantisme de l’empresa gestora de l’hospital i de la Conselleria de Sanitat”

La diputada d’EUPV en Les Corts, Marina Albiol, s’ha reunit aquest matí, acompanyada del diputat Lluís Torró, amb la Junta de Personal de l’Hospital General d’Elx. Albiol ha denunciat la “competència deslleial” que practica l’Hospital del Vinalopó (un hospital públic de gestió privada), ja que, segons la diputada d’esquerres, “estan fent campanya de captació de pacients per a facturar més a la Conselleria de Sanitat”. La diputada autonòmica ha criticat que l’hospital de gestió privada “ha muntat una cartera de serveis més rendibles i duplicats”.

Albiol ha denunciat que “els pacients, quan són derivats a altres hospitals, sempre ho són a hospitals privatitzats, en compte de derivar-los a l’Hospital General d’Elx”. Així, la diputada autonòmica també ha destacat “l’obscurantisme” tant per part de la Conselleria de Sanitat com de l’empresa que gestiona l’hospital privat perquè “no donen mai les xifres del que costa o el nombre de pacients que hi deriven”. Finalment, Albiol ha anunciat que demanarà la compareixença del conseller Manuel Llombart en seu parlamentària per a que explique la gestió dels hospitals privats al País Valencià.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)