NOTA DE PREMSA

Torró adverteix del risc de nous accidents de tren si no s'inverteix en seguretat

Lluís Torró,
cap de llista d'EUPV per les comarques d'Alacant, recorda que la tràgica situació del metro de València podria haver-se evitat

El cap de llista d'Esquerra Unida per Alacant, Lluís Torró, adverteix de la carència de sistemes bàsics de seguretat a les línies d'Elx-Múrcia, Xàtiva-Alcoi, València-Conca i Sagunt-Teruel.
Davant la demanda del PP de la transferència d'aquestes línies (que actualment depenen de Madrid), Torró afirma que vista la gestió del Govern Valencià del PP de Ferrocarrils de la Generalitat i del Tram, "açò sols agreuja la situació".

Els dos descarrilaments que s'han produït a la línia València-Saragossa haurien d'haver estat un advertiment per a que se subsanen aquestes carències en matèria de seguretat i manca d'inversions en millores de la xarxa ferroviària i recorda que el tràgic accident del Metro de València es va produir per la manca de mesures de seguretat que haurien de ser bàsiques en una xarxa ferroviària pública".

Torró assegura que no es pot esperar fins que hi haja una desgràcia (en referència a l'accident del Metro de València) per a prendre mesures com el sistema de frenat automàtic, la comunicació directa dels conductors amb el comandament de control o el blocatge automàtic, per posar alguns exemples, que podrien haver evitat aquesta tragèdia.
Finalment, Torró va reafirmar el compromís d'Esquerra Unida amb el desenvolupament d'uns serveis públics de qualitat i un transport sostenible.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson