EUPV considera "un greu error" equiparar el vi a la resta de begudes alcohòliques

Lluís Torró, candidat d’EUPV a Les Corts, considera “pertinent” presentar un recurs al Constitucional “si finalment la Llei de Mesures Sanitàries per a la Protecció de la Salut inclou el vi, la cervesa i la sidra”

El candidat d’EUPV a Les Corts per les comarques del sud, Lluís Torró, opina que l’avantprojecte de la Llei de Mesures Sanitàries per a la Protecció de la Salut i la Prevenció del Consum de Begudes Alcohòliques per Menors “inclou un greu error que suposa equiparar el vi, la cervesa i la sidra a la resta de begudes alcohòliques”.

Pel que fa al vi, Torró recorda que la Llei de la Vinya i el Vi de 2003 tracta al vi com un “aliment natural”, el vincula amb la dieta mediterrània i enumera les seues innumerables avantatges sanitàries: “Cosa que és totalment incongruent amb les pretensions de la ministra de sanitat”. Per això, el candidat d’esquerres considera “molt pertinent” que el Consell valencià presente un recurs al Constitucional “si finalment la Llei inclou al vi, la cervesa i la sidra”, un anunci que ja ha fet el govern socialista d’Aragó en línia amb els socialistes a Astúries i Castella i Lleó.

“Les greus conseqüències econòmiques per a l’agricultura valenciana i la resta de la indústria vinícola, cada cop més important, seran catastròfiques si s’apliquen les mateixes mesures restrictives de distribució, venda i publicitat que a la resta de begudes”.

De fet, Torró considera “desmesurades” per al vi les propostes que preveu l’avantprojecte de llei i “totalment contraproduents perquè estarem enviant el missatge que totes les begudes amb més d’un 1’2% d’alcohol són iguals”. “Evitar que xiquets de 12 i 13 anys consumisquen vi en calimotxo i sangria passa per reforçar el control de la venda a menors i no per traure del mercat el vi”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson