NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida gravarà especialment els habitatges en desús

Lluís Torró, cap de llista d'EUPV per les comarques d'Alacant, afirma que hom aplicarà la normativa que permet l'expropiació excepcional d'aquells habitatges que romanguen buits indefinidament amb clars fins especulatius

El cap de llista d'Esquerra Unida per Alacant, Lluís Torró, afirma sentir-se "indignat" davant les darreres dades de l'INE en els que es fa palès que el 43 % dels habitatges d'Alacant estan buides o són de segona residència. "No es pot permetre que hi haja tantes dificultats per a accedir a la vivenda i existesquen tantes cases buides".

En aquest sentit, Torró assegura que Esquerra Unida no permetrà aquesta situació "injusta" amb mesures contundents "com és la pujada d'impostos a les cases buides i de segona residència. És una situació que no pot allargar-se més en el temps; per això, Esquerra Unida aplicaràs sense que li tremole la mà, la normativa que permet l'expropiació excepcional d'aquells habitatges que estiguen buits indefinidament amb clara finalitat especulativa

Per tal d'aconseguir-ho, assegura Torró, es crearà un registre d'habitatges d'aquest tipus i una xarxa d'inspecció adequada per a localitzar efectivament els habitatges sense ús i evitar el frau al respecte. "El dret a un habitatge digne és prioritari per a Esquerra Unida, per això es promouran VPO de lloguer, habitatges de transició, així com una forta lluita contra el frau en l'habitatge mitjançant una inspecció eficaç, impulsarem plans d'emancipació dels joves, elaborats i gestionats amb la participació dels actors socials representatius d'aquest col·lectiu. També adaptarem els preus al salari mitjà dels jovens, centralitzant les ajudes per a l'habitatge, informant adequadament de les mateixes i augmentant les subvencions totals o parcials per als joves".

Finalment, Torró recorda que Esquerra Unida ha apostat per resoldre la situació de l'habitatge on governa com als casos d'Euskadi, Rivas Vaciamadrid, Córdoba i Seseña, per posar alguns exemples clars de polítiques actives contra l'especulació i a favor de facilitar l'accés a l'habitatge "per a tots".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell