NOTA DE PREMSA

EU alerta que la davallada del sector immobiliari "pot tenir greus conseqüències per als treballadors"

El candidat de Compromís per Alacant, Lluís Torró, acusa el Consell “d’haver impulsat el model especulatiu d’enriquiment ràpid”

El cap de llista de Compromís pel País Valencià per la circumscripció d’Alacant, Lluís Torró, ha alertat aquest matí, arrel de l’espectacular davallada borsària del sector immobiliari i especialment de l’empresa valenciana Astroc, que la punxada de la borbolla de la construcció “pot tenir greus conseqüències per als treballadors i treballadores”. “S’ha generat un gegant amb els peus de fang, al caliu del creixement exponencial i irresponsable de la construcció s’han anat creant una sèrie d’empreses mitjanes i menudes i de llocs de treball que ara podrien desaparèixer”, va explicar el candidat.

Per a Torró, la devaluació de les accions d’Astroc “una empresa presentada unànimement i fins fa poc com a emblema de l’èxit empresarial, és un senyal, una advertència que hem generat un model econòmic basat en l’enriquiment ràpid, que no té unes bases fortes i que en el curt termini pot generar problemes molt importants per a l’economia valenciana”. “I el que ens preocupa ara mateix és que milers de treballadors i treballadores puguen ressentir-se a través de l’empitjorament de les seues condicions salarials i de treball o, fins i tot, que puguen perdre la seua ocupació”, va argumentar.

Torró va dir que aquesta “podria ser la conseqüència d’un model econòmic que no s’ha diversificat en absolut i de tot això hem de responsabilitzar un Consell de la Generalitat, en mans del PP, per haver impulsat un model especulatiu d’enriquiment ràpid, però no una economia forta, diversificada i sostenible en el temps”.

El candidat a proposta d’Esquerra Unida va assenyalar a continuació que la solució a aquest problema “passa per reequilibrar el nostre teixit econòmic” i va avançar que la seua formació centrava les seues prioritats en “l’impuls del nostre sector productiu, a través d’un major treball en investigació i en la qualificació dels treballadors i treballadors, i en la diversificació de l’oferta de serveis, turisme, etcètera”. “L’aposta del Consell ha estat una aposta suïcida que, afortunadament, té data de caducitat aquestes eleccions”, digué per concloure.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)