NOTA DE PREMSA

Lluís Torró proposa un pla de desenvolupament industrial per tal d'acabar amb l'estacionalitat i la precarietat

Lluís Torró, candidat d'EUPV i cap de llista del Compromís per les comarques d'Alacant, destaca que a les dades sobre l'atur a la província donades a conèixer ahir, la temporalitat dels treballadors de la indústria eleva significativament la xifra d'aturats i lamenta que Alacant "torne a ser la primera d'Espanya en pèrdua d'ocupació".

El candidat instarà al ministeri d'indústria i a la conselleria d'empresa a "reconèixer la magnitud de la crisi de sectors com el calçat".

El cap de llista per la circumscripció d'Alacant per la coalició Compromís pel País Valencià (EU, Bloc, Verds i Izquierda Republicana), va lamentar ahir que les dades de l'atur tornen a distingir Alacant amb el dubtós honor de liderar l'estat espanyol en pèrdua d'ocupació amb 87.058 desocupats. També va ironitzar comentatnt que "després de conèixer que Alacant és la segona ciutat més bruta d'Espanya, ara tornem a comprovar de quina manera el PP compleix les seues promeses de convertir-nos en una comunitat líder en Espanya".

Torró, va destacar la dada que més del 25 % dels nous aturats provenen de la indústria, producte de l'estacionalitat que afecta a aquest sector. Va comentar que "front al model industrial actual de baixos salaris, precarietat i facilitats per a la deslocalització, nosaltres en proposem un altre que aposte pel desenvolupament tecnològic, la innovació i la qualitat".

Lluís Torró va recordar que el programa del Compromís inclou un Pla Estratègic de Desenvolupament industrial, així com la implantació d'un Pla Integral d'Ocupació per a la recol·locació de treballadors i treballadores afectats per processos de reconversió o reestructuració de sectors productius.

Així mateix, un govern autonòmic amb influència d'Esquerra Unida "sol·licitarà al Ministeri d'Indústria i a la conselleria d'empresa un reconeixement de la magnitud de la crisi industrial valenciana en sectors com el calçat (irrecuperables ja en la seua major part), el que implicaria tractar-la com altres sectors en crisi: mineria, siderúrgia, drassanes...". EUPV i el Compromís proposen un pla de xoc de 10 anys per a la total reconversió del sector.

Sobre la dada preocupant referida a que la distància entre la desocupació femenina i masculina segueix creixent, Torró va recordar les mesures del seu programa específiques per tal d'ajudar a l'equiparació de gèneres en matèria d'ocupació (polítiques de conciliació de la vida familiar i laboral, no penalització de cotitzacions i salaris per reducció de jornada o excedència per tindre cura de persones dependents, plans d'ocupació i formació per a dones obligatoris en el Pacte Valencià de Formació i Ocupació, inspeccions de treball específiques en qüestions de dona, etc).

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)