NOTA DE PREMSA

Torró: "Camps ha donat recolzament públic a tots els pressumptes corruptes amb que concorrerà als comicis”

Lluís Torró, cap de llista d’EUPV i Compromís a les comarques d’Alacant, reclama més recursos humans i materials “per a que la justícia deixe d’arribar tard davant els innumerables casos de corrupció que afecten al PP”

El candidat autonòmic d’esquerres considera “una indecència que el Partit Popular mantinga en les seues llistes a personatges que arrosseguen greus imputacions jurídiques per corrupció i altres delictes”.

A pocs dies per a què la direcció estatal de la formació de dretes faça públiques les candidatures locals i autonòmiques amb que concorrerà als comicis “tot apunta –segons Torró– a què un cop més Camps es presentarà a les eleccions rodejat de presumptes delinqüents”, en referència, entre d’altres, a Luis Díaz Alperi, Carlos Fabra, Pedro Hernández Mateo i Francisco Tarazona.

“De fet, és una mostra de la feblesa de la nostra democràcia el fet que càrrecs públics sota greus sospites més que fonamentades tornen a presentar-se per revalidar els seus càrrecs. Els mitjans humans i materials de la justícia, especialment pel que fa a anticorrupció són manifestament insuficients”.

“En aquests moments els valencians i les valencianes hem de patir la supèrbia i el despotisme de persones com Alperi que es vanaglorien d’estar imputats. Sembla com si al PP les imputacions per corrupció foren insígnies de les que estan orgullosos. El mateix president de la Generalitat ha recolzat a tots i cadascú del seus companys pressumptament corruptes, fins i tot ha defensat a José Manuel Medina que ha hagut de retirar-se per l’allau de denúncies que li han caigut aquesta legislatura i al mateix Manuel Vilanova, ex-alcalde de Vila-real, condemnat per prevaricació”.

Per això, Torró anuncia que Esquerra Unida des de Les Corts, impulsarà una legislació amb més garanties per a la ciutadania “la transparència ha de ser senya d’identitat d’una nova majoria. Entre d’altres mesures la norma arreplegarà l’obligatorietat de publicar el patrimoni i la renda de tots els càrrecs públics; l’ampliació dels terminis per informar i presentar al·legacions a totes les convocatòries públiques; i processos de participació ciutadana efectius en tots els àmbits de l’administració tant per al disseny urbanístic com per a la definició de les polítiques estratègiques”.

El candidat d’esquerres recorda que la corrupció “no només és una sospita sobre alcaldables del Partit Popular, les investigacions judicials en marxa mostren que estem davant la punta de l’iceberg d’una manera de fer política establerta a l’administració pública de la mà de la dreta. Les factures falses i l’entramat d’empreses inexistents de Terra Mítica, la doble comptabilitat en l’IVEX, els sobrecostos de CIEGSA,... són alguns dels temes que caldrà aclarir amb celeritat tant prompte com desallotgem a la dreta del poder”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)