NOTA DE PREMSA

EU li retrau als promotors atribuir el descens en la venda d'habitatges als informes de la Unió Europea

El candidat de Compromís per Alacant, Lluís Torró, considera “demagògica i victimista” eixa posició i diu que la construcció al País Valencià “és presonera dels seus propis abusos”

El cap de llista de Compromís pel País Valencià per la circumscripció d’Alacant, Lluís Torró, ha criticat aquest matí diferents valoracions dels darrers dies procedents de promotors i constructors valencians en el sentit d’atribuir un descens en la venda d’habitatges de compradors de països europeus als informes i crítiques a l’urbanisme valencià procedents de la Unió Europea. Per a Torró, aquesta actitud és “demagògica i victimista” i fa “una anàlisi fora de la realitat que té com a únic objectiu alinear-se amb el PP en la seua política de no voler reconèixer les errades i abusos del sector de la construcció en els darrers temps”.

En la mateixa línia, el candidat va assegurar que la construcció al País Valencià “és presonera dels seus propis abusos i ara es troba amb què la borbolla s’està punxant perquè s’ha exprimit el negoci fins a límits intolerables. Tot, en estreta col·laboració amb el PP. Per això aquesta actitud de defendre el Consell del que és absolutament indefensable”.

“Si hi ha una raó fonamental per a que els compradors europeus estiguen minvant és perquè la construcció al País Valencià, i sobretot a les comarques del sud, ha generat una saturació que fa que la costa alacantina estiga perdent atractiu a la carrera i pels abusos de la legislació. Atribuir a l’informe les conseqüències indesitjables de l’aplicació de la legislació valenciana és hipòcrita”, afegí Torró.


Així les coses, el candidat va instar el sector de la construcció a fer “autocrítica”. “Encara que tots els indicadors parlen que la demanda de vivenda lliure està de caiguda, hi ha projectes per construir un milió més. És insostenible i injustificable”, va dir, i va avançar que els esforços dels propers anys “haurien d’anar dirigits a dotar de suficient vivenda protegida el País Valencià i garantir l’accés de tots a un habitatge digne”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)