NOTA DE PREMSA

Lluís Torró demana reorientar la Ciutat de la Llum vers la producció local per a que no siga "pa per hui i fam per demà"

El cap de llista d'EUPV i Compromís per les comarques d'Alacant va denunciar la hipocresia de la Generalitat en treure pit per la generació d'uns llocs de treball "que són un exemple de precarietat i temporalitat"

El dimecres, en un acte purament electoralista, els representants del PP van presentar les grans xifres macroeconòmiques per justificar la seua dubtosa gestió de la Ciutat de la LLum. Sense cap mena de vergonya van reconèixer haver lliurat gratuïtament 48'8 milions d'euros de la butxaca de tots/es els/les valencians/nes a grans empreses cinematogràfiques en les 12 pel·lícules rodades fins a la data. Un malbaratament que ha tingut com a objectiu atreure noms coneguts del món del cinema a un complex que no s'ha aconseguit fer competitiu ni atractiu per ell mateix.

L'excusa que van esgrimir els "populars" per justificar aquesta dilapidació del patrimoni dels/les valencians/nes és la suposada repercussió en llocs de treball i contractacions que els rodatges haurien generat per a Alacant. Allò que obliden d'esmentar quan s'han donat les xifres brutes d'ocupacions generades és que aquests són, en la seua immensa majoria, inestables i precaris, en estendre's les subcontractacions i les ocupacions per obra i servei: la majoria de les contractacions són per a la durada d'un sol rodatge. Aquests exemples són el paradigma de l'ocupació precària contra la que lluiten Esquerra Unida i el Compromís pel País Valencià.

A més, es va reiterar la denúncia constant que el complex ha estat concebut sense criteris mediambientals ni sostenibles (una prova evident és que el projectat plató aquàtic suposarà una agressió brutal a la façana litoral d'Aigua Amarga).

Lluís Torró va recordar la intenció d'Esquerra Unida de reorientar el complex vers la produccó local "per a que els nostres cineastes i els nostres autors novells puguen aprofitar l'existència d'un complex d'aquestes característiques al País Valencià, a més d'impulsar realment la creació, la producció i la indústria cinematogràfica valenciana". Una cosa que, segons Torró, amb l'actual rumb de la Ciutat de la Llum "no està produint-se en absolut: interessa el benefici econòmic més o menys immediat d'una producció estrangera, i no sembrar per al desenvolupament d'una indústria i creacions pròpies, que és el que s'hauria d'estar fent. La resta és pa per hui i fam per demà".

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)