NOTA DE PREMSA

EU qualifica al PP d'aprenents avantatjats de Manuel Fraga, ex ministre franquista de censura i propaganda

Lluís Torró, cap de llista d’EU i Compromís a les comarques d’Alacant, critica igualment al govern central per no intervenir dins de les seues competència i impedir la censura de TV3 al País Valencià

El candidat autonòmic d’esquerres qualifica de “cacicada” la intenció del Consell d’interrompre la senyal de TV3 al repetidor de La Carrasqueta, tal i com ha anunciat avui mateix Acció Cultural del País Valencia: “El portaveu de la Generalitat ha estat fent veure que negociava amb Catalunya la reciprocitat de les senyals de les televisions autonòmiques per salvar la cara i ara no esperen ni un minut a tallar la senyal”.

El candidat d’esquerres considera “molt discutible la legalitat de la mesura adoptada pel Partit Popular donat que, tal i com han senyalat dos juristes en un informe recent, correspon al govern espanyol la competència de concedir llicències, inspeccionar i sancionar en l’àmbit de la TDT”.

Per això, Torró critica igualment la postura del govern central que el president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, va resumir ahir al Congrés com el desig que s’arribe a un acord entre administracions autonòmiques: “El PSPV-PSOE ha de fer pressió sobre el govern central perquè actuen dins de les seues competència per tal d’impedir la censura de TV3 per part del Consell”.

Al Partit Popular li molesta tota aquella informació que no siga submisa amb els seus plantejaments. El Consell s’erigeix en censor manipulant la informació dels mitjans públics valencians, adjudicant les TDT de manera partidista als seus amics, tallant l’emissió de TV3 i impedint l’exhibició de ‘Ja en tenim prou’ prevista per hui”.

“Estem davant d’uns aprenents avantatjats de Manuel Fraga, ex ministre franquista de censura i propaganda. Tal i com demostra la seua actitud autoritària que ni tan sols els permet esperar a que la justícia prenga una decisió clara, ateses les contradiccions entre els jutjats d’Alacant i València, o que les negociacions amb el govern català donen llum verda a la reciprocitat de la senyal televisiva”.

Torró assegura que “tot i les intencions del Consell el tancament de la senyal serà només momentani perquè el dia 28 de maig una nova majoria tornarà a restablir la senyal”.

Es tracta d’una estratègia del PP per agrupar a tot el vot d’extrema dreta i blaver davant l’avanç de l’esquerra representada pel Compromís que els farà fora de la Generalitat”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)