NOTA DE PREMSA

EU-Compromís demana a les autoritats valencianes que prenguen nota de les advertències de Greenpeace

El diputat Lluís Torró considera “lamentable” que s’obstaculitzen les campanyes de l’ong al País Valencià

El diputat d’Esquerra Unida-Compromís i portaveu de la Comissió de Medi Ambient, Lluís Torró, ha demanat a les autoritats valencianes que prenguen nota de les advertències de Greenpeace “sobre la pressió urbanística i de tot tipus que s’exerceix sobre el mar Mediterrani en comptes de posar obstacles a les seues campanyes”.

Torró ha fet aquestes manifestacions en referència al fet que el buc Rainbow Warrior haja hagut de recalar al Port de Sagunt per la negativa de les autoritats portuàries de València a permetre-li recalar en les seues instal·lacions.

“És un episodi lamentable que demostra la manca de cintura de l’autoritat portuària i que està molt en línia del que fa la Generalitat de demonitzar les denúncies sobre el descontrol urbanístic i la degradació del litoral que vénen d’Europa o d’organitzacions tan prestigioses com Greenpeace”, va dir, al temps que va explicar que “el dret a la llibertat d’expressió és massa valuós i massa important com per a que puga ser conculcat”.

En la mateixa línia, el diputat considerava “molt raonable” la campanya de l’ong i insistia en la idea que el que han de fer les autoritats valencianes és “prendre nota, adonar-se del descrèdit internacional a què estan abocant al nostre País i canviar radicalment les polítiques en el que fa referència al nostre territori, una circumstància que malauradament no porta camí d’adonar-se”.

Torró va lamentar també “l’oportunitat perduda amb les passades eleccions per fer un altre tipus de plantejament i frenar la destrucció del territori, com està passant a les Illes Balears gràcies al canvi de govern”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià