NOTA DE PREMSA

EU-Compromís demana al Consell que adeqüe l'urbanisme valencià a la nova llei del sòl estatal

El diputat Lluís Torró considera que es pot frenar l’especulació urbanística lligada als terrenys i considera positiva la iniciativa de l’executiu central

El diputat d’Esquerra Unida-Compromís i portaveu de la Comissió de Medi Ambient, Lluís Torró, ha demanat aquest matí al Consell de la Generalitat que “en el termini de temps més breu possible es pose a treballar en la imprescindible adaptació de les normatives urbanístiques valencianes, i en especial de la Llei Urbanística Valenciana (LUV), a la nova Llei del Sòl estatal vigent des de fa uns dies”.

“En comptes de deixar-se portar pel victimisme i pels seus enfrontaments amb totes les administracions, el nou Consell de Francisco Camps té un repte per davant que és adequar la perniciosa LUV a la llei estatal i generar una normativa que tinga en compte els drets dels propietaris i no sols els interessos dels promotors”, va explicar.

Torró, en eixe sentit, considerava “positiva” la normativa estatal “perquè pot contribuir a acabar amb el problema de l’especulació urbanística”. “De fet, el canvi de la valoració del sòl per a que no guanye valor exponencialment després del procés de requalificació és un pas endavant molt important”.

“La situació precedent, on es podien adquirir terrenys que després canviaven de qualificació i multiplicaven exponencialment el seu valor, no es dóna a cap lloc d’Europa i explicava els pelotassos impresentables que donaven un grapat d’aprofitats i que el valor del sòl fora tan car i repercutira finalment en el valor dels habitatges”, afegia el diputat.

“Ara necessitem adaptacions a la nova llei, amb normatives fàcils d’interpretar que afavorisquen els propietaris dels terrenys i la preservació del territori, no els interessos dels promotors”, va concloure Torró, qui, a més també considerava positiu preservar un mínim del 30% del sòl per a vivenda protegida.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià