NOTA DE PREMSA

EU-Compromís reclama noves dinàmiques econòmiques des de l'administració per frenar l'augment de l'atur

Lluís Torró, portaveu d’indústria d’EU-Compromís: “El model de la rajola i el turisme exclusivament de sol i platja deixarà un territori ferit de mort, esgotarà els recursos naturals i impedeix el creixement de la indústria”

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida-Compromís, Lluís Torró, adverteix al Consell que si no varia el model econòmic “els grans damnificats seran els treballadors i les treballadores”.

Torró fa aquestes declaracions després d’analitzar les dades de l’atur fetes públiques pel Servef on es posa de manifest que “la construcció definitivament es desinfla, la gran aposta del govern valencià i del gran empresariat dona símptomes més que clars que ha arribat als seus límits i el sector serveis està molt a prop. El binomi construcció i serveis, que és cap on el Consell ha fet virar el gros de l’economia valenciana, està totalment saturat”.

Al mateix temps, “la indústria tradicional travessa una crisis des de fa anys que impossibilitarà que compense les pèrdues de llocs de treball de la resta de sectors econòmics, mentre la indústria continua perdent ocupació de manera accelerada”.

“Les noves conselleres d’indústria i turisme han de posar en marxa dinàmiques ben diferents a les actuals perquè buscar nous jaciments de treball en base a impulsar les polítiques industrials i de diversificació turística no són possibles sense el concurs actiu de l’administració pública”.

Torró assegura que el model de la rajola i el turisme exclusivament de sol i platja “deixarà un territori ferit de mort amb uns recursos naturals esgotats, alhora que impedeix el creixement de la indústria per la transferència del capital productiu cap als sectors més especulatius”.

Des d’EU-Compromís es fa una aposta decidida per “la reinversió en la indústria i la creació de llocs de treball de qualitat. El gran creixement de la desocupació entre els i les joves posa de manifest que la dinàmica és justa la contrària. Fins ara, la única ocupació que s’oferia era generalment de baixa qualitat i amb un requeriment de qualificació reduïda, quan aquest model es demostra esgotat els treballadors i les treballadores es troben totalment indefensos perquè els contractes que tenien eren temporals”.

Per això, Torró anuncia “iniciatives a Les Corts encaminades a fer augmentar la inversió pública en investigació i desenvolupament, així com subvencions industrials condicionades a la creació de llocs estables i de qualitat”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià