NOTA DE PREMSA

EU-l'Entesa adverteix del risc de saturació de l'oferta de grans superfícies comercials a l'Alcoià-Comtat

El diputat d'EU-Compromís, Lluís Torró, traslladarà la preocupació del comerç comarcal a les Corts Valencianes

Els passats dies s'ha fet públic la futura instal·lació d'un nou centre comercial al polígon de la Lleona a Cocentaina. El diputat d'Esquerra Unida-Compromís, Lluís Torró, indica que "la instal·lació de centres comercials de gran i mitjana superfície ha d'anar lligada a una planificació a tota la comarca. No pot ser que entre Alcoi i Cocentaina es planege l'apertura de quatre establiments d'aquest tipus: al PERI de Renfe a Alcoi, junt a la fàbrica de Jover, al polígon de la Lleona i, finalment, el centre comercial de l'Altet".

El diputat d'esquerres, atenent les preocupacions que s'han manifestat des d'associacions de comerciants d'Alcoi i Cocentaina planteja que "anem a traslladar aquesta inquietud a les Corts Valencianes, a través del grup d'EU-Compromís. La Conselleria d'Indústria i Comerç ha d'informar al respecte i això no es pot fer sense analitzar la realitat socio-econòmica de les comarques de l'Alcoià i el Comtat".

Per a EU-l'Entesa, el debat de les ubicacions comercials no pot abocar a una lluita entre poblacions veïnes. "Cal situar aquestes qüestions en termes d'objectivitat", ha assenyalat Torró, "i no deixar-se arrossegar per passions localistes". Segons el portaveu d'EU-Compromís a la Comissió d'Indústria i Comerç de les Corts Valencianes, els informes dels que es disposa apunten cap a una saturació de l'oferta, al·ludint tant a l'anomenat informe PATECO, com al que recentment ha fet públic la consultora immobiliària Aguirre Newman.

Al remat, des d'EU-l'Entesa insisteixen en què sembla evident que les grans superfícies estan invertint a les comarques d'interior, atenent la saturació que ja existeix a les àrees metropolitanes de les grans capitals i a la costa. "El Consell, des de l'exercici de les seues competències reguladores ha d'actuar amb responsabilitat", ha indicat Torró. El diputat ha acabat afegint que això s'ha de fer considerant els interessos dels petits comerços que generen una gran quantitat de llocs de treball, dels consumidors i, finalment, del propi model urbanístic que es veu afectat per les ubicacions d'aquestes superfícies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià