NOTA DE PREMSA

EU-Compromís insta el Consell a afrontar els reptes del canvi climàtic

El diputat d’EU-Compromís, Lluís Torró, proposarà a les Corts la creació d’una comissió interdepartamental sobre el canvi climàtic

El diputat del grup parlamentari d’EU-Compromís, Lluís Torró, ha presentat una proposició no de llei per a la creació d’una Comissió Interdepartamental que redacte un informe sobre les previsions dels efectes del canvi climàtic al territori valencià i que elabore una estratègia de minimització d’impactes.

Per al diputat d’EU no hi ha dubtes ni del fenomen ni dels greus impactes que generara a les vessants de la Mediterrània. Ateses les intencions que va fer explícites el propi conseller García Antón, Torró ha reprès una iniciativa que ja va posar en marxa el diputat de l’Entesa Carles Arnal la passada legislatura i que no va poder concloure el seu tràmit.

La proposta d’EU-Compromís passa per integrar a la comissió representants de totes les conselleries afectades, les universitats valencianes i els centres públics d’investigació. “Hauria de ser una comissió de caràcter eminentment tècnic”, ha assenyalat Torró.

La comissió proposada hauria de plantejar mesures per a disminuir la generació de gasos d’efecte hivernacle a tots els sectors econòmics del país. Per al representant de la coalició d’esquerres dins el termini d’un any des de la seua constitució, la comissió hauria de presentar un informe preliminar que sintetitzara dades i coneixements disponibles, conclusions preliminars i presentara un programa de treball amb camps d’actuació, objectius, necessitats de prospectiva, calendari i línies pressupostàries.

“Això implicaria passar de les paraules als fets en matèria de lluita contra el canvi climàtic”, ha sentenciat Torró, en al·lusió a les declaracions d’intencions per part del Consell.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià