NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida-l’Entesa denúncia que el Centre Especial de Malalts Mentals del Barranquet de Soler a Alcoi s’ajorna indefinidament

La resposta del Conseller en les Corts es contradiu amb el que afirma la regidora de benestar social de l’Ajuntament d’Alcoi

El passat dimecres va comparèixer el Conseller de Benestar Social, Juan Cotino, en el plenari de les Corts Valencianes per contestar una pregunta plantejada pel diputat d’Esquerra Unida-Compromís, Lluís Torró. El tema era la residència de malalts mentals al Barranquet de Soler a Alcoi.

El diputat d’esquerres recorda que “el projecte va ser encarregat pel Patronat del Preventori Mariola-l’Assumpció i presentat a finals de 2005. La Conselleria de Benestar Social va adquirir el compromís del seu finançament i l’execució de les obres corresponents. Aquest projecte (amb antecedents que s’han de cercar l’any 2002) sofreix un endarreriment notable, atesa l’elevada demanda d’aquest servei i la notable utilitat social del mateix”.

La preocupació d’Esquerra Unida-Compromís se centrava en la situació del projecte, el finançament mitjançant els pressupostos de la Generalitat Valenciana per al 2008, i els terminis d’execució previstos.

Segons informa Lluís Torró “el Conseller es va referir en la seua primera intervenció exclusivament als antecedents. Quan en la segona intervenció se li va exigir concreció pel que fa al projecte, la ubicació i la dotació pressupostària, la seua resposta es va limitar a recordar el nombre de places a Centres de Reinserció i Integració Social (CRIS) que hi ha a les poblacions properes i a assenyalar que l’Ajuntament encara no havia fet la cessió de terrenys corresponent”.

Cal assenyalar que aquesta informació no es correspon a la que va donar la regidora de benestar social, Lucia Granados, en el plenari de l’Ajuntament. Com s’indica a l’acta la regidora va contestar que “ ... el projecte, com sap, està a València; el projecte bàsic i d’execució es troba a l’Oficina Tècnica de la Conselleria de Benestar Social, a falta d’un estudi geotècnic que d’ací a poc encarregarà aquest govern municipal per al seu estudi, i que el temps d’execució serà de 18 mesos. Quant als pressupostos, (...) esperem que estarà inclòs...”, referint-se als pressupostos de la Generalitat per al 2008.

Torro ha conclòs que “algú no diu la veritat, o bé el Conseller o la regidora. En definitiva, es tracta d’una bona mostra de la política del PP que substitueix les intervencions per anuncis reiterats que moltes vegades o s’incompleixen o arriben massa tard. Mentrestant, els malalts segueixen sense disposar d’una instal·lació imprescindible per al seu benestar”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell