NOTA DE PREMSA

EU demana l'adopció de mesures per evitar que "l'AVE a València es faça en perjudici dels usuaris de les rodalies"

El diputat Lluís Torró diu que “és raonable la sospita que podrem tindre problemes semblants als de Catalunya” i lamenta que el tren convencional “siga el gran abandonat”

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), a través del seu diputat autonòmic, Lluís Torró, ha demanat tant del govern central com de la Generalitat “l’adopció i la planificació de mesures concretes, incloent els possibles imprevistos, per a evitar que l’arribada de les obres del tren d’Alta Velocitat (AVE) a València es faça en perjudici dels usuaris de les rodalies”.

Torró va afegir que el precedent de les obres a Catalunya “amb el pas d’aquesta infraestructura per una zona densament poblada, està generant nombroses dificultats tècniques però, sobretot, està afectant als usuaris dels trens de rodalies que van a treballar o a estudiar, la qual cosa ens sembla molt greu”. “Així les coses”, prosseguia, “és raonable la sospita que podrem tindre problemes semblants als de Catalunya perquè es poden veure molts paral·lelismes”.

Per al diputat, “el gran risc és que davant l’esforç pressupostari i de tot tipus per fer la xarxa d’alta velocitat, el tren convencional siga el gran abandonat. I el fet és que, a la xarxa del País Valencià, ja hi ha casos de manca d’inversió i de manca de manteniment que, creguem, poden anar a més en el futur”.

“L’aposta dels dos grans partits per l’AVE com a instrument electoral li pot eixir molt cara a la part de la població que no és usuària potencial però que necessita les altres xarxes per a les seues tasques diàries. Aquestes persones no poden pagar les conseqüències”, va explicar.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell