NOTA DE PREMSA

EU critica les intencions privatitzadores del Consell en matèria ferroviària

Lluís Torró, diputat d’EU-Compromís, afirma que el PP vol utilitzar les inversions públics en les línies ferroviàries per a regalar els guanys als seus amics

L’anunci fet pel Conseller d’Infrastructures de privatitzar alguna línia, com la T2 del metro lleuger de València, el Tram 2 d’Alacant o la línia de rodalies Alcoi-Xàtiva (un cop materialitzada la transferència de la seua gestió a la Generalitat), indica les intencions del PP. Esquerra Unida, mitjançant el síndic adjunt de Compromís, Lluís Torró, indica que “el govern de Camps podria estar valorant oferir al sector privat l’explotació d’aquestes línies ferroviàries, una vegada fetes les inversions de millora del traçat. El PP apareix, un cop més, com a ferm defensor del liberalisme econòmic, i amb la inquietud manifesta de lliurar en safata de plata negocis públics al sector privat”.

Les declaracions del Conseller confirmen que els trajectes de rodalies són importants i generen una quota significativa de negoci. Esquerra Unida critica la privatització de serveis públics bàsics. Torró afirma que “si aquestes línies generen expectatives de negoci és perquè els gestors del PP ja s’han compromès amb els sectors privats interessats que s’estalvien els costos derivats de la inversió inicial. Al capdavall acabaria perdent la ciutadania, ja que els serveis privatitzats són més cars i més dolents”.

Per a EU l’administració valenciana hauria de prioritzar les seues inversions. Segons la formació d’esquerres no resulta raonable invertir en grans events que incideixen molt poc en la millora de la vida de les persones, front a la deixadesa continua en temes socials, de vertebració del territori, educatius, sanitaris, etc. El diputat d’EU ha conclòs manifestant que “les declaracions reiterades del PP sobre la prioritat en inversions ferroviàries no passen de ser fum, com ha demostrat l’accident del Metro de València, els permanents problemes del TRAM d’Alacant o l’estat d’abandó al que el PP i el PSOE han condemnat una línia estratègica per a l’articulació territorial del país com és la d’Alcoi-Xàtiva”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell