NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigirà en les Corts Valencianes la declaració de la Platja de l'Ahuir com a parc natural

Per al diputat Lluís Torró la declaració de la Platja de l’Ahuir i la marjal de Xeresa com a Parc Natural dotaria aquest espai de la màxima protecció i faria innecessària l’expropiació de terrenys

Tal i com va prometre la coordinadora d’Esquerra Unida, Glòria Marcos, la formació d’esquerres i ecologista demanarà que la Platja de l’Ahuir i la marjal de Xeresa-la Safor siguen declarades Parc Natural tal i com ha demanat en reiterades ocasions el col·lectiu de Gandia d’Esquerra Unida – Entesa.

La proposició no de Llei de declaració de la platja de l’Ahuir com a Parc Natural serà proposada pel diputat alcoià d’EUPV a les Corts Lluis Torró qui ha afegit que per a la declaració de la Platja de l’Ahuir com a Parc Natural la única cosa que cal és la voluntat política de fer-ho i ha afegit que sense dubte Esquerra Unida té eixa voluntat política. A més, ha afegit que la declaració de La Platja de l’Ahuir com a Parc Natural, faria innecessària l’expropiació de terrenys alhora que facilitaria la seva posterior adquisició i garantiria la protecció d’aquest espai natural amb independència dels canvis que es pogueren produir en el planejament urbanístic de Gandia o Xeresa.

Per al coordinador d’Esquerra Unida en Gandia Xavier López, aquesta és la millor solució per a garantir ja de forma definitiva la protecció de l’espai natural més valuós de tota la costa entre l’Albufera de València i la Marjal de Pego-Oliva. López ha volgut remarcar que la declaració de Parc Natural seria un revulsiu per a la pràctica agrícola de la zona ja que hauria d'incloure una partida pressupostària que garantira el manteniment de la pràctica agrícola i subvencions per a implantar mètodes de producció ecològics i sostenibles.

Finalment, Xavier López ha reiterat la petició a l’ajuntament de Gandia en el sentit de desclassificar els terrenys, ara urbanitzables de baixa densitat. “Plataforma de Gandia i el PSOE no poden tornar a caure en l’error del BNV durant la passada legislatura, d’oposar-se a la desclassificació dels terrenys aduint la dificultat d’aplicar aquesta mesura.López ha afegit amb ironia que “Fins i tot el BNV, ara en l’oposició, ha hagut de reconèixer que desclassificat els terrenys és perfectament possible”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell