NOTA DE PREMSA

EU diu que el Consell no assumeix les seues responsabilitats en el canvi climàtic

El diputat Lluís Torró acusa al PP de proposar “mesures cosmètique” i “amagar-se darrere dels ciutadans” en comptes d’adoptar “iniciatives valentes”

El diputat autonòmic d’Esquerra Unida a les Corts Valencianes, Lluís Torró, ha acusat aquest matí al Consell de “no assumir les seues responsabilitats en la lluita contra el canvi climàtic” i no haver entès “el paper de les administracions en aquest problema de pedagogia davant la ciutadania, de mesures de xoc i, fonamentalment, de donar exemple amb actituds decidides i visibles”.

En eixe sentit, Torró va qualificar el paquet d’iniciatives anunciat ahir pel PP com a “mesures cosmètiques moltes de les quals van a quedar relativament bé sobre el paper i faran la funció habitual d’aparentar que s’està fent alguna cosa”. “En tot cas, no ens sembla que hi haja una voluntat real de combatre aquest greu problema quan l’opció és amagar-se darrere dels ciutadans i atribuir als seus mals hàbits els problemes del canvi climàtic”, va afegir.

“En comptes d’això, caldria esperar mesures valentes i eficaces com ara l’alliberament dels peatges del País Valencià, per no duplicar infraestructures, i assumir que el model urbanístic dels darrers anys de nuclis urbans deslocalitzats i unifamiliars i les seues nefastes conseqüències per al transport, els serveis o la despesa energètica i d’aigua”, va dir. I va recalcar a continuació que aquestes “sí són mesures de xoc eficaces i valentes per lluitar contra el calfament global”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell