NOTA DE PREMSA

EU-L’Entesa acusa a García Antón d'eludir la contestació als dubtes sobre el polígon de la Canal

Lluís Torró, diputat d’EU-Compromís, indica que el conseller de medi ambient evita qualsevol compromís per escrit de recolzament al projecte impulsat per Sedano

Lluís Torró, diputat d’Esquerra Unida i síndic adjunt del Grup Parlamentari Compromís, va presentar el proppassat 15 d’octubre una bateria de dotze preguntes (adjuntem document) arran de les declaracions de l’Alcalde d’Alcoi, Jordi Sedano, en les que indicava que el conseller de Medi Ambient, García Antón, recolzava el projecte del polígon o parc empresarial de la Canal. A les preguntes, que requerien resposta per escrit, el diputat d’esquerres demanava pel grau d’informació del conseller i la pròpia conselleria sobre els antecedents del projecte i els diversos informes negatius que existien al respecte.
La resposta del conseller(adjuntem document) eludeix la resposta i es limita a indicar que les “importants actuacions” [sic] en matèria de sòl industrial previstes per l’Ajuntament d’Alcoi s’inclouran en la revisió del PGOU que es troba en tramitació. Així mateix, totes les qüestions referides al perímetre de protecció de l’aqüífer, les afeccions sobre el Parc Natural del Carrascal o els sobrecostos econòmics derivats de complir les mesures preventives que alguns informes proposen s’ajornen per a la seua resolució durant la tramitació de l’expedient urbanístic corresponent.
Torró valora de la següent manera la resposta: “D’una banda, García Antón no sols no recolza el projecte, sinó que evita fins i tot qualsevol referència a la Canal. D’una altra, el conseller evita respondre (ni directament ni indirecta) al requeriment de ratificació sobre les paraules de Sedano que va afirmar que comptava amb el seu recolzament per dur endavant el projecte”. En definitiva, per al diputat d’esquerres, “no hi ha cap garantia que la Conselleria de Medi Ambient acabe donant el vist-i-plau al famós polígon o parc empresarial. Sembla evident que els problemes que l’hi afecten conviden a la prudència més extrema per part dels tècnics, però també per part dels polítics que no tenen vinculacions locals”.
El diputat alcoià acaba afirmant que “apostar-ho tot a la carta de la Canal, reduint les possibles ubicacions industrials a la mínima expressió i dedicant a usos residencials o altres sòl potencialment industrial, com fa el Model Territorial en tràmit, és com jugar a la ruleta russa urbanística en matèria de sòl industrial. Si Jordi Sedano vol fer-se l’harakiri que ho faça soles però que no pose en perill el futur de la ciutadania d’Alcoi, ni de la seua aigua ni del seu treball”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell