NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix la tramitació dels Plans d'Acció Territorial

Lluís Torró, diputat d’EU en les Corts valencianes, i Miguel Ángel Pavón, candidat de la formació a les Corts generals, mostren el seu escepticisme enfront de l'anunci de redacció de plans estratègics d'àmbit provincial pactats entre Diputació, CAM i Generalitat.

Segons EUPV, l'estratègia del victimisme que Camps sosté enfront del govern espanyol se li ha tornat en contra. Ara la dreta i la patronal de les comarques del sud, amb els zaplanistas del PP al capdavant, l'han fet seua per a denunciar la marginació d'aquest territori en els pressupostos de la Generalitat.
L'anunci de la redacció d'una sèrie de plans estratègics (pel que sembla ara refosos en un solament) i el posterior suport de Camps a la iniciativa, demostren l'èxit de la línia reivindicativa adoptada per aquests sectors. Segons el diputat autonòmic Torró, “el marc territorial provincial no sembla, tanmateix, el més oportú de cara a redactar plans estratègics atesa l'extrema diversitat geogràfica, econòmica social i fins i tot cultural de les diferents comarques que conformen la província d'Alacant”.
Per altra banda, Miguel Ángel Pavón, candidat d’EU a les Corts generals, denuncia la hipocresia que s'amaga darrere de la retòrica a favor dels plans estratègics. “Encara no s'han aprovat els plans d'acció territorial prevists per la Llei d'Ordenació del Territori (molts dels quals, ni tan sols han iniciat la seva tramitació)”, assenyala Pavón, “el que és signe inequívoc de l'escassa credibilitat que tenen aquest tipus d'anuncis”. Al mateix temps, el candidat ecologista ha indicat que “seria desitjable que les institucions alacantines reivindicaren amb la mateixa intensitat la discussió i aprovació del PATAMAE, clau per al desenvolupament econòmic i l'ordenació territorial de l'àrea metropolitana”.
Finalment, tant Torró com Pavón, han anunciat que la defensa del territori, d'una banda, i el manteniment i promoció dels sectors econòmics tradicionals, d'una altra, constituïxen dos dels eixos de la política d'EU. En aquest sentit, no solament conformen part del nucli de la seua proposta política per a les generals de març, sinó que s'han compromès a traslladar aquestes inquietuds tant a les Corts valencianes com, a partir del nou de març, al parlament estatal.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell