NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida refusa la idea d'establir sengles dipòsits de CO2 a Castelló i Alacant

Lluís Torró, diputat d’EU i portaveu adjunt del grup Compromís a les Corts valencianes, adverteix que “amagar” el CO2 no soluciona l’escalfament global

Esquerra Unida ha manifestat la seua preocupació pel fet que els Ministeris d’Indústria i Medi Ambient plantegen la instal·lació de 10 dipòsits subterranis de CO2 com a mitjà per evitar l’increment d’emissions al conjunt de l’Estat. La possibilitat que dues d’aquestes instal·lacions acaben ubicant-se a les comarques del N i del S del País Valencià, ha provocat la reacció d’aquesta formació que ha anunciat que traslladarà a les Corts Valencianes la seua preocupació per aquesta qüestió.

Pel que fa als arguments per oposar-s’hi, Torró assenyala que “l’efectivitat d’aquestes instal·lacions és molt dubtosa”. El diputat d’EU indica que les filtracions d’aigua consubstancials a aquest tipus de dipòsits subterranis provocaria una reacció del diòxid de carboni amb l’aigua, produint àcid carbònic. Aquesta substancia pot, a altes concentracions, corroir el material de segellat. “L’alliberament sobtat del gas contingut a un d’aquests dipòsits podria tindre conseqüències dramàtiques com s’ha pogut comprovar recentment a Àfrica, en el cas d’un dipòsit natural de CO2”, ha afirmat Torró.

Per a la formació d’esquerres el pitjor de tot és la renúncia implícita a aconseguir el compliment dels objectius de Kyoto i de Bali mitjançant la reducció efectiva d’emissions de CO2. A més, segons el parer del diputat d’EU, aquesta pretesa solució s’aconsegueix mitjançant la “captura” de diòxid de carboni a prop de grans fonts d’emissió, un procés que augmenta el consum d’energia en comptes de disminuir-lo.

“Sols una aposta decidida per un altre model de desenvolupament basat en la producció d’energies alternatives, l’increment de l’eficiència en l’ús de l’energia i el canvi en el model de mobilitat i en els mitjans de transport pot suposar una solució de futur vàlida”, sentencia Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson