NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida i els Verds del País Valencià rebutgen la llei de creció de la VIU

Lluís Torró, diputat d’EU i portaveu adjunt del grup Compromís a les Corts valencianes, afirma que la creació aquesta universitat pública però gestionada com a privada pel propi consell representa un “frau de llei”

Les organitzacions de la universitat d’EUPV i els Verds del País Valencià es van reunir amb el portaveu adjunt de Compromís, Lluís Torró, i van acordar traslladar al grup parlamentari el rebuig de la llei de creació de la VIU.

“La creació d’una universitat privada per part d’una fundació formada per les administracions públiques de la Generalitat i sostesa, bàsicament, amb fons públics és un frau de llei”, ha afirmat Torró. L’afirmació se sosté sobre el vot concurrent de dos membres del Consell Jurídic Consultiu que resulta demolidor jurídicament. Segons aquesta opinió es tracta d’aconseguir per mitjans legals una finalitat il·lícita: crear una universitat pública que puga ser administrada per l’executiu com si es tractara de una entitat privada. Per al diputat d’EUPV, el Consell pretén traslladar a la universitat el model de privatitzacions encobertes que serveixen per a furtar del control públic funcions administratives i per a generar negocis privilegiats difícils de fiscalitzar i que deriven en contractacions obscures i sobrecostos formidables. Torró al·ludia al model de CIEGSA, VAERSA, etc.

A més, les organitzacions universitàries d’EUPV i els Verds, critiquen que el Consell obvie les conclusions del Consell de Coordinació Universitària que indiquen textualment que “...no s’aprecia la necessitat d’implantació d’una nova universitat des de l’òptica del sistema universitari en el seu conjunt.” En efecte, les titulacions plantejades són redundants respecte a les existents atès que es tracta d’estudis que ja es poden estudiar de forma no presencial. “L’única justificació possible hauria estat la de potenciar estudis valencians o en valencià, cosa que la llei eludeix explícitament”, afegeix el portaveu adjunt de Compromís.
Per acabar, EUPV i els Verds afegeixen que es tracta d’una universitat que no gaudira de la necessària autonomia universitària per a estimular el pensament crític i, amb ell, la recerca; no tindrà a penes professorat fix amb la titulació de doctor; i, a sobre, presenta una proposta de titulacions extemporània, atenent que les reformes derivades de l’Espai Europeu de l’Educació Superior les convertirà en obsoletes en a penes un curs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Incendis? Catàstrofe forestal? Segons Castellano aìxò no va ni amb ell ni amb el Consell