NOTA DE PREMSA

EUPV presentarà una iniciativa en les Corts per tal que no s’augmenten el nombre d’aerogeneradors a la comarca dels Ports

La intenció de la Generalitat Valenciana d’executar més parcs eòlics en zones de la comarca dels Ports, on existeix altes xifres de morts de voltors lleonats, preocupa a EUPV, qui considera que les instal·lacions per produir energia deurien situar-se en els llocs geogràfics on més energia es consumeix.

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha criticat durament la decisió de la Generalitat entenent que no deu utilitzar-se l’interior del Pais Valencià “com si fora un enorme femer on posar tot allò que molesta a la costa. És el cas d’incineradores, presons o ara parcs eòlics”, explica.

EUPV considera injust que les zones que menys energia consumeixen, a causa del nombre d’habitants i industries, siguen les que tinguen la majoria de les instal·lacions eòliques. “No es pot permetre que el PP continue accentuant les diferències entre l’interior i la costa. Les inversions sempre van a parar a les grans ciutats i a les zones de costa turístiques i no a l’interior”, deplora Torró.

“La màxima del PP és posar tot allò que moleste en els pobles menuts, perquè tenen menys vots a perdre, i on les carències en infraestructures sanitàries, educatives o de comunicació són notables”. Torró a més insisteix en la perillositat d’instal·lar més aerogeneradors davant les conseqüències que aquestos poden tenir en l’espècie del voltor lleonat: “la Generalitat deuria protegir i no augmentar el seu risc”, puntualitza.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià