NOTA DE PREMSA

EU denuncia la marginació de les Comarques de l’Interior per part del PP

El diputat d’EU a les Corts i portaveu adjunt de Compromís, Lluís Torró, ha manifestat que segons es desprèn de la compareixença des Conseller d’Infrastructures i Transport, Mario Flores, davant la comissió corresponent de les Corts Valencianes, ni la Plataforma Reservada Alcoi-Cocentaina-Muro ni l’estudi de la connexió ferroviària Alcoi-Alacant entren en les previsions de la Conselleria

El passat dijous per la vesprada va haver una compareixença a petició del PSOE del Conseller per parlar de les previsions d’infrastructures de transport a la povíncia d’Alacant durant la present legislatura. Per al PP totes les prioritats se centren en l’AVE i en les connexions per la costa a partir de la ciutat d’Alacant. Lluís Torró critica el centralisme provincialista del Consell que únicament es preocupa de la costa i de la connexió amb Madrid.

En quant a les plataformes reservades fetes públiques pel Consell, únicament va parlar i sense concreció de la corresponent a la d’Elda-Petrer-Monòver, deixant de banda el recent anunci de la d’Alcoi-Cocentaina-Muro. Tampoc no va fer cap esment a la línia ferroviària Alcoi-Alacant que, com l’autovia central, connectaria València i Alacant de manera més directa, al temps que vincularia a la xarxa ferroviària els pobles de les comarques de l’interior, oferint alternatives sostenibles en el transport de persones i mercaderies.

Del tren Alcoi-Xàtiva únicament va parlar per tirar-li cara al Govern Central la falta d’acord però sense oferir cap solució al respecte. Per al diputat d’EU, aquesta picabaralla victimista permanent del PP valencià amb el govern del PSOE no és més que una cortina de fum per ocultar les seues pròpies misèries polítiques.

Lluís Torró critica els criteris d’actuació centralistes que inspiren les dotacions de les infrastructures en la zona de costa i fa notar la seua preocupació per les repercussions socials, econòmiques i ambientals que poden comportar aquestes actuacions al marginar als pobles de l’interior. “El conseller reconeix que el 80 % de la població s’hi troba a la costa, però no entén aquest manifest desequilibri com un problema. Amb aquests criteris poc podem esperar de l’actual govern valencià”, ha sentenciat Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson