NOTA DE PREMSA

EUPV demana al Consell que exigisca l’elaboració d’un pla de tancament de la central de Cofrents

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, explica que la central de Cofrents continua sent el centre d’atenció i preocupació per les seues continuades incidències. Davant aquesta situació, EUPV ha presentat una proposició no de llei en la què també demana al Consell que inste al Govern Central per a que les comunitats autònomes entren en el Consell de Seguretat Nuclear

Segons explica Torró, són moltes les avaries que pateix de manera continuada la central nuclear de Cofrents. Unes incidències, que tal i com afirma el diputat autonòmic d’EUPV, han posat en evidència també l’opacitat en el funcionament del Consell de Seguretat Nuclear, “i també la falta de control d’aquesta informació i de les mesures a prendre per a la seguretat de la ciutadania per part de les institucions del País Valencià, la qual cosa suposa un risc afegit a les deficiències de la central”.

Per a EUPV, el Govern i el Consell de Seguretat Nuclear argumenten excuses i minimitzen els fets, “per complaure a l’empresa que gestiona la central”. Amb casos recents com el de la central d’Ascó, EUPV considera necessari que des de les administracions públiques es prenguen mesures per evitar situacions de risc.

Torró descriu que la proposició no de llei presentada per EUPV preten que s’elabore un pla de tancament anticipat de la central de Cofrents, “què siga anterior al final de la vida útil d’aquesta instal·lació demostradament deficient i perillosa”, afegeix.

La proposta a més, inclou la petició de que el Consell inste al Govern de l’Estat a fer les modificacions legislatives pertinents per a que les comunitats autonòmiques tinguen presència com a membres de ple dret en el Consell de Seguretat Nuclear. “Així obtindríem informació directa i la participació en les decisions de seguretat que afecten al País Valencià”.

Per últim, Torró insisteix en l’aposta per les energies renovables que substituirien el servei de Cofrents: “en aquesta central s’han produït parades i falta d’aportacions d’energia a la xarxa durant sis mesos, la qual cosa és una demostració palpable de la prescindibilitat d’aquesta aportació de producció elèctrica, fàcilment substituïble per la seua baixa quantia, per un xicotet increment en la producció d’energies renovables”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

Rèplica a la Consellera de Turisme i Cultura, Lola Johnson