NOTA DE PREMSA

EUPV desvela que l’empresa que pretén construir un hotel en la Font Roja no té una situació financera clara

La comissió política de Compromís, reunida aquest matí en les Corts Valencianes, ha mostrat també el seu recolzament als regidors de l’Entesa en els ajuntaments d’Alcoi i Ibi, els quals han presentat un informe elaborat per una empresa especialitzada, en el què es qüestiona la solvència de la promotora que ha presentat el projecte per a construir un hotel de luxe en el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja

Aquest informe ha provocat entre el Partit Popular d’Alcoi i en la pròpia empresa, Promociones Hoteleras Vacacionales S.A., un seguit d’acusacions contra els regidors de l’Entesa d’Alcoi i Ibi, Paco Agulló i José Vicente Verdú, respectivament, per haver difós aquesta informació en els mitjans de comunicació.

“Tant Agulló com Verdú simplement s’han preocupat per conèixer la capacitat econòmica de l’empresa, perquè el projecte que es pretén desenvolupar no és una ximpleria”, explica el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró.

Torró a més ha afegit que la informació que l’Entesa ha fet pública sobre l’empresa promotora “és pública, està a l’abast de qualsevol persona i els regidors Agulló i Verdú no han comés cap il·legalitat, com ara pretenen fer vore des de la pròpia empresa i des del PP d’Alcoi”.

Aquest informe recomana que no es concedisca cap crèdit “per l’alt risc i incertesa que pot comportar aquesta operació”, i situa a l’empresa en el grup de “màxim risc d’incompliment de pagament”. Altra de les conclusions de l’estudi subratlla que els deutes de l’empresa suposen més del doble dels recursos propis i que la societat ha enregistrat pèrdues en el desenvolupament de la seua activitat en els anys 2003 i 2004.

Cal recordar que l'hotel projectat en el Parc Natural del Carrascal de la Font Roja compta actualment amb una forta oposició, que precisament es visualitzarà aquesta vesprada en una concentració que se celebrarà a les 20’15 h en la plaça d’Espanya d’Alcoi. La comissió política de Compromís ha acordat també aquest matí sumar-se a la reivindicació d’aquest acte.

EUPV a més ha demanat que la conselleria done explicacions al respecte i ha sol·licitat la compareixença del conseller de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, José Ramón Garcia Antón, “per a que ens done detalls sobre el plec de condicions, així com del contingut de la proposta que ha presentat l’empresa”, afirma Torró.

Comentaris

  1. ¿Es cierto que en el Ayuntamiento de Ibi se ha aprobado una moción en contra del hotel?

    ResponElimina
  2. Sí, efectivamente, ayer por la mañana se aprobó en Ibi una moción presentada por EU, gracias a los votos favorbales de EU, PSOE i ADI, y la abstención del PP. El PP justificó su abstención por la falta de información que habían recibido desde el Ayuntamiento de Alcoi. Lo cierto es que puede significar también un mensaje a Sedano y los zaplanistas de Alcoi de que no van a recibir ninguna ayuda "extra" por parte de la mayoría campsista del PP. ¡Una muy buena noticia!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià