NOTA DE PREMSA

EU-l’Entesa denuncia la situació precària de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alcoi

El diputat alcoià d’EUPV, Lluís Torró, torna a preguntar un any després per la situació legal de l’escola i critica l’actitud paradoxal de Font de Mora: “mentre promou ‘bodrios’ pedagògics com l’afer d’Educació per a la Ciutadania, abandona l’ensenyament real dels idiomes. La seua gestió és pura propaganda”

Ara fa un any, arran d’una pregunta del diputat d’EUPV, Lluís Torró, es va posar de manifest que les mancances de l’Escola Oficial d’Idiomes d’Alcoi derivaven del fet que el decret de la seua posada en marxa com a escola independent de la d’Alacant ni s’havia publicat ni s’havia aprovat. Torró indica que “resulta escandalós que haja passat un any més (i ja en van dos) sense que aquest problema s’haja resolt”. La situació és especialment delicada ja que hi ha professors amb plaça definitiva adjudicada a un centre que legalment no existeix, a més de no disposar de personal administratiu ni conserges. “Aquesta precarietat no hauria d’allargar-se ni un dia més”, assegura el diputat d’esquerres, que anuncia que ha tornat a registrar una pregunta per a conèixer quan s’ha de publicar el decret.

Per a Torró, la responsabilitat recau també al govern municipal d’Alcoi “que es va penjar molt ràpidament la medalla però que ara no fa res per pressionar els seus companys de partit a València per resoldre la situació”. Segons el diputat, l’objectiu primordial de la gestió del PP es l’apariència i la propaganda en compte d’establir solucions que vagen més enllà de la provisionalitat. Torró també ha recordat el paper clau de l’EOI en l’oferta educativa i formativa de la ciutat d’Alcoi i el seu entorn comarcal.

El diputat d’esquerres ha volgut denunciar la manca de places en l’especialitat d’anglès (tan sols s’han pogut matricular 339 alumnes dels 700 sol·licitants) i ha posat en relació aquest fet amb l’afer de l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania: “Font de Mora pren els ciutadans per imbècils, mentre promou ‘bodrios’ pedagògics com l’afer d’Educació per a la Ciutadania, abandona l’ensenyament real dels idiomes”.

Per últim, el diputat ha volgut felicitar l’equip directiu de l’escola que compleix amb la seua tasca molt més enllà del que els pertoca, fins el punt de fer una gestió administrativa que excedeix les seues responsabilitats directes. “Gràcies a la seua implicació l’escola ofereix un nivell excel·lent a pesar de la deixadesa de l’administració autonòmica”, sentencia Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià