NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida sol·licita que es milloren les condicions de la regulació fotovoltaica i s’augmente la limitació de 300 Mw

Esquerra Unida presentarà a les Corts Valencianes una proposició no de llei en la què insta al Consell a demanar al Govern central que la limitació marcada de sols 300 Mw per al 2009, ha d’ampliar-se perquè aquest suposa un 70% del que s’ha produït per aquest mitjà en el que portem d’any 2008 “i no estem com per a limitar la instal·lació d’energies renovables, perquè encara estem molt lluny de complir amb Kyoto”, explica el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró

Torró a més recorda les bonances d’aquesta energia: “els seus impactes mediambientals són ecològicament assumibles si cuidem el tractament o emmagatzematge de residus i una correcta gestió de la resta dels impactes ambientals”, explica.

Per a Esquerra Unida, la regulació que planteja el Govern “és positiva en qüestions com que aquesta contempla que no es la millor solució per exemple les grans extensions d’horts solars en terrenys allunyats i despoblats i és possible que se’ls haja posat el negoci molt fàcil a determinats inversors que van en busca de subvencions. La limitació a 300 Mw podria suposar problemes per als xicotets productors”.

Tal i com assenyala Torró, aquesta limitació “podria suposar l’estrangulació de l’oferta, en un moment en què els projectes actuals que no arriben a entrar en les normes de 2008 ja cobririen el termini per al 2009, deixant paralitzada l’activitat durant un any. No és aquesta la perspectiva de desenvolupament tecnològic que necessitem i que ens pot donar un sector en creixement i evolució tecnològica com aquest i en el què estem ben posicionats en aquest moment”.

El diputat autonòmic d’EUPV afegeix: “no hauríem de frenar bruscament sense pensar en les conseqüències en disminució de l’aportació fotovoltaic al mix energètic, ni sobre el sector econòmic de les renovables i sobre la ocupació”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià