NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigirà al Consell mesures per combatre l’alt nombre d’habitatges buits al País Valencià

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, qualifica “d’immoral i antieconòmica” la situació en la què es troba el mercat immobiliari al País Valencià: “no pot permetre’s que estiga pujant el preu del lloguer quan al mateix temps està baixant fins a un 19% el preu de l’habitatge i al País Valencià hi ha 140.000 cases buides. No vegem l’eficiència del mercat per cap lloc”

Esquerra Unida ha anunciat que presentarà una proposició no de llei en la que sol·licitarà al Consell la posada en marxa d’una sèrie de mesures fiscals i d’altres tipus, que reactiven el mercat de lloguer i venda de l’habitatge al País Valencià i eviten l’existència d’una bossa immensa d’immobles buits.

Actualment a la nostra comunitat, el preu del lloguer ha pujat un 3’7%, hi ha 140.000 habitatges buits i el preu dels immobles ha caigut fins a un 19%. “Aquesta és una situació insostenible que requereix d’actuacions urgents. No es pot dir que el mercat és eficient, perquè amb aquestes dades, l’eficiència no es veu per cap lloc”, apunta Torró.

El diputat autonòmic ha avançat que la proposició no de llei que presentarà Esquerra Unida en les Corts Valencianes, “exigirà que el Consell establisca una sèrie d’actuacions com l’establiment de mesures que penalitzen a aquelles persones que retinguen els habitatges buits, per a que aquestos isquen al mercat de la compra-venda a un preu assequible, o al mercat del lloguer amb un preu que aconseguisca invertir la tendència a l’alça que es dona actualment”, assenyala Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià