NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida deplora la indefinició de la Conselleria de Medi Ambient respecte a l’Hotel de la Font Roja

Segons Lluís Torró, diputat autonòmic d’Esquerra Unida, García Antón eludeix qualsevol pronunciament al respecte; “l’únic positiu”, afirma, “és l’escassa implicació de la Conselleria amb el projecte de l’Ajuntament”

A la resposta oral del conseller García Antón a la pregunta en el Ple de les Corts del passat dimecres sobre l’hotel de la Font Roja, s’ha afegit, segons el diputat d’Esquerra Unida, la resposta a les preguntes per escrit que Torró li va adreçar el passat mes de juliol. En les seues pròpies paraules, “si la resposta del plenari va ser decebedora pel seu escàs contingut, aquesta altra ho és en molt major grau, si cap”.

Segons Torró, es van formular una sèrie de 7 grups de preguntes diferents, a les que es respon, únicament, que la Conselleria no disposa d’informació. Per al diputat d’esquerres, la no disposició del projecte podria justificar-se per a eludir alguna de les preguntes. Tanmateix, Torró no entén que el conseller evite respondre sobre un tema que és de la seua competència directa, “com és la modificació unilateral per part de l’Ajuntament d’Alcoi del Plec de Condicions el passat mes d’abril. Tot i no haver tingut cap notificació oficial per part del municipi, la notorietat del tema hauria d’haver obligat la Conselleria a intervindre-hi”.

El diputat d’esquerres recorda, com ja va fer a la seua intervenció de dimecres al plenari, que les intencions de l’Ajuntament contradiuen l’esperit i la lletra del PORN i del PRUG. “No sols és que aquests documents assenyalen que cal disminuir la forta pressió existent sobre l’àrea del santuari, no sols és que aconsellen que els serveis d’hostaleria i allotjament s’han de situar a l’àrea d’esmorteïment; és que, a més, l’allotjament que es preveu en aquest espai sols es pot permetre amb fins naturalístics, educatius i científicoecològics. No cal dir que açò entra en manifesta contradicció amb la construcció d’un hotel d’esplai a dita àrea”. A més, Torró també va insistir en que la normativa del Parc obliga a adequar els usos a les edificacions existents, cosa impossible si tot l’espai dels antics xalets es dedica a allotjament. “En definitiva, són qüestions en les que la Conselleria no pot al·legar ignorància per no pronunciar-se”, assenyala el diputat d’EU.

Finalment Torró ha acabat indicant que malgrat tot es pot interpretar positivament, si més no de forma parcial, aquesta indefinició de la Conselleria. Per al diputat alcoià és un clar indici de la llunyania entre el PP d’Alcoi i la Generalitat, “la qual cosa podria interpretar-se en el sentit que la Conselleria no pensa fer-li cap favor especial a aquesta tramitació. Esperem ben sincerament que aquesta aparent neutralitat guie tot el procés. Si és així, i entenent que el projecte de Sedano ho té ben magre, el govern municipal d’Alcoi i el PP podrien començar a pensar en alternatives fora del Parc Natural. El medi ambient i la ciutadania d’Alcoi i del País els ho agrairia molt”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià