NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida proposa al Consell l’elaboració d’un pla integral de transport que lluite contra el canvi climàtic

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, explica que la Generalitat Valenciana “ha de plantejar-se ja com dur a terme un canvi tan urgent com aquest, apostant pel ferrocarril i que es puga frenar així els efectes devastadors del canvi climàtic”

La proposta d’EUPV insta a que el Consell elabore un pla, amb objectius quantificats i terminis d’execució, per aconseguir la disminució necessària del trànsit de mercaderies per carretera, “de tal manera que no siga traumàtic per a la nostra economia i que s’impedisca al mateix temps els efectes del canvi climàtic”.

Per a Lluís Torró, “no és suficient dir que aquesta qüestió és una competència estatal, seria bo tindre propostes previsores sòlidament treballades i consensuades. Les institucions valencianes tenen l’obligació de plantejar-se com s’ha d’incidir en el canvi progressiu però urgent del repartiment modal del transport i l’increment substancial del ferrocarril”.

EUPV a més subratlla la necessitat de que l’elaboració d’aquest pla “compte amb la participació i consens dels diferents agents polítics i socials, així com de totes les administracions competents en la matèria”, afegeix Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià