NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “El Consell pretén baixar la taxa que grava el bingo però és incapaç de agilitzar les ajudes a la dependència”

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha criticat durament l’escala de prioritats del govern del PP “que no és capaç de posar en primer lloc qüestions vitals com és el tràmit de les ajudes per la llei de dependència, però, en canvi, té intenció de baixar les taxes de jocs com el bingo. Els 9’8 milions d’euros que costarà aquesta mesura, segons apareix en la Llei d’Acompanyament dels pressupostos per al 2009, haurien de destinar-se a l’agilitació de les ajudes per la dependència”

Torró ha lamentat la resposta que sobre la llei de dependència li va oferir despús ahir en el plenari de les Corts Valencianes el conseller Juan Cotino. “És indignant escoltar-lo dir que la mesura d’incorporar en la normativa el silenci administratiu negatiu no ha tingut efectes, és lamentable escoltar-lo donar unes xifres de persones que esperen les ajudes que no tenen res a veure amb les xifres que ofereix el Ministeri. I és més que lamentable veure a aquest govern capaç de perdre vora 10 milions d'euros amb la rebaixa de les taxes al joc del bingo, en compte de matindre-la i destinar eixos diners a prioritats com la llei de dependència”.

Per a Esquerra Unida, el PP “intenta ocultar la situació de la llei de dependència al País Valencià de manera reiterada. Vol amagar els casos nombrosos, la recuperació d’un silenci administratiu negatiu que deixa als usuaris de les ajudes en una situació d’absolut abandonament i indefensió, i per damunt de tot, vol amagar la seua responsabilitat, posant-se una vegada més la disfressa de víctima de cara al govern central”, critica Torró.

Comentaris

  1. És sempre el mateix, tant en ajuntaments com a la Comunitat Autònoma, el que veiem fer al PP reproduïx sempre el mateix patró: despatrimonializar el públic per a portar recursos al que priva. És just el contrari del que hauria de ser una política de redistribució de la riquesa, recolzada en una recaptació d'impostos seriosa que redunde en benefici dels desfavorits, que no són ni els propietaris dels barcos de la Copa Amèrica ni de les escuderies de F1.
    El mateix intenten fer els alumnes avantatjats del PP a Alcoi (hotel en la Font Roja, privatització de la gestió del Teatre, etc) i Ibi (convenis urbanístics sospitosos, contractació d'obres faraòniques a les mateixes empreses, etc.).

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià