NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida presenta una sèrie d’esmenes al projecte de Llei d’Integració dels Immigrants on exigeix l’eliminació del contracte d’integració

El projecte de llei es debatrà demà en el plenari de les Corts Valencianes. Esquerra Unida ha mostrat ja el rebuig a diverses parts d’aquest projecte de llei, entre elles, el contracte o “compromís” d’integració: “una iniciativa ofensiva i discriminatòria que l’únic que pretén és que els immigrants s’assimilen a la nostra cultura, en lloc de que s’integren”, afirma el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró

Torró recorda al PP que aquest contracte d’integració “no és ni molt menys d’integració. Assimilar-se no és integrar i la integració ha de ser bidireccional”, explica. Les esmenes d’EUPV al projecte de llei, proposen la supressió d’aquest compromís d’integració, així com la del programa voluntari de comprensió de la societat valenciana.

A més, Esquerra Unida sol·licita que s’incloga en la llei altres qüestions com que la Generalitat Valenciana establisca recursos per a que aquells immigrants que estiguen a la nostra comunitat més d’un any, “siga quina siga la seua situació administrativa, puguen optar a cursos de capacitació professional que els permeten atendre a ofertes de treball i obtenir l’aprovació dels seus expedients de residència”.

Altra de les propostes d’EUPV és que l’atenció sanitària d’urgència per als immigrants “siga en tots els casos i no únicament davant la contracció de malalties greus o accidents, tal i com s’exposa en el projecte de llei”, denuncia Torró.

Esquerra Unida també proposa en l’apartat referit al codesenvolupament, que es promoga la col·laboració i cooperació amb les institucions públiques, entitats privades, així com les associacions d’immigrants com a subjecte de desenvolupament, tant les associacions del País Valencià com la dels seus països d’origen.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià