NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix la posada en marxa d’una moratòria urbanística “per impedir els constants casos de corrupció als ajuntaments del País Valencià”

Els diputats autonòmics d’EUPV han manifestat, després de les detencions dels alcaldes de Zarra i Bigastro, i del regidor de San Fulgencio per presumptes delictes urbanístics, que el Consell ha d’actuar “de manera urgent” per depurar responsabilitats i lluitar contra la corrupció i l’especulació a través de mesures com la de posar en marxa una moratòria urbanística. “L’urbanisme depredador està més que demostrat que genera corrupció i s’ha de reflexionar perquè no pot permetre’s que projectes com el pla estratègic d’Alacant tinguen previst de nou deixar en mans de la construcció l’eixida a la crisi”, afirma la diputada d’EUPV, Glòria Marcos

Els delictes contra l’ordenació del territori, la prevaricació, la malversació de fons o el suborn, “sembla que són cada vegada més habituals en molts pobles del País Valencià, perquè les detencions de persones relacionades amb aquestos fets se succeeixen. El Consell no pot fer oïts sords a aquestos casos, i cal que establisca una moratòria urbanística per a que es deixe de requalificar terrenys per a construir. S’ha de donar un respir al territori i un càstig a qui especula amb aquest i amb el ciment”, assegura Marcos.

Front aquesta situació, Esquerra Unida considera una “errada donar al sector de la rajola l'eixida a la crisi, tal i com preveu el pla estratègic per a la província d’Alacant que està elaborant l’estudi Cambra de Comerç. És una absoluta barbaritat, perquè està més que comprovat on ens porten els excessos de la construcció”.

Tal i com explica Lluís Torró, també diputat autonòmic d’EUPV, "cal recordar que l’actual moment de crisi ha estat provocat fonamentalment al nostre país pel sector de la construcció. És necessari que ara reflexionem i ens adonem de que les lleis actuals són ineficaces i que s’ha de buscar altre model, el qual siga sostenible i no busque facilitar l'enriquiment privat a partir de la destrucció del territori”, afirma.

Els recents casos de corrupció a Zarra, Bigastro o San Fulgencio, segons opina la diputada Marina Albiol, “ens demostra que moltes vegades les trames de corrupció se centren en municipis xicotets que de sobte planifiquen projectes de construcció massiva que no corresponen a les necessitats reals de la població. Per això, cal la moratòria urbanística de manera urgent, per evitar que es continue amb aquesta dinàmica, que malauradament ja porta molt de temps sent constant al País Valencià”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià