NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida demana a l’Ajuntament de Benitatxell que s’opose a la intenció d’una empresa de construir un port esportiu en el litoral protegit

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, recorda que és “necessari i urgent” frenar l’expansió dels ports esportius per la costa del País Valencià, “perquè les conseqüències poden ser molt dolentes a nivell urbanístic i ambiental”

Torró afirma que l’Ajuntament de Benitatxell ha de tenir en compte que la ubicació on l’empresa “Real Club Náutico Pesquero y Deportivo de Benitachell” pretén construir un port esportiu, forma part del Lloc d’Interès Comunitari (LIC) Penya-segats de la Marina, “per tant és una zona altament protegida per la UE. L’ajuntament ha de prevaldre aquesta protecció i rebutjar les intencions d’aquesta empresa”.

Per a Esquerra Unida el model que està estenent-se per tota la costa valenciana d’ampliar els ports esportius “està esgotat, i és l’administració, qui ha de frenar aquest ritme vertiginós, per poder evitar les greus transformacions urbanístiques i ambientals que poden derivar d’aquestes obres”, afirma Torró.

Esquerra Unida aposta per una moratòria urbanística en la costa valenciana i per una ordenació dels amarres. “Si cadascú fa el que vol, i cada ajuntament aprova projectes d’aquest tipus, al final l’oferta serà desgavellada. S’ha d’ordenar d’alguna manera a través dels Plans d’Acció Territorial que ha de desenvolupar la Llei d’Ordenació del Territori (LOT), la qual actualment el Consell té paralitzada, afavorint així als especuladors”, afirma Torró.

Fa sols uns dies, el diputat autonòmic d’EUPV, ja alertava sobre l’ampliació del port esportiu de Xàbia i qualificava de “intolerable” que els pescadors d’aquesta població estigueren rebent ofertes d’empreses privades per anar-se’n del port i facilitar així les obres.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià