NOTA DE PREMSA

Lluís Torró (EU): “La modificació del PGOU de Calp que permet altures sense límits als hotels, deixa clar que darrere de la moció de censura executada pel Bloc hi havia interessos urbanístics”

Esquerra Unida ha qualificat de “barbaritat” que el vot de qualitat de l’alcalde de Calp, Ximo Tur (Bloc Nacionalista), haja decidit aquesta modificació del Pla General d’Ordenació Urbana. El diputat autonòmic, Lluís Torró, anuncia que Esquerra Unida exigirà a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge “que prenga cartes en l’assumpte, impedisca aquesta bestiesa i no obriga una porta de permissivitat per a modificacions semblants”

Per a Torró “és necessari que el Consell actue en aquestes qüestions. Són absolutes barbaritats, una forma d’entendre l’urbanisme que no és més que posar-lo al servei de les empreses privades, sense mirament i consideració a l’entorn, al territori, a l’impacte”, manifesta.

Des d’Esquerra Unida entenen que aquesta votació, “deixa molt clar el que hi havia darrere de la moció de censura a Calp: interessos urbanístic. No és pot entendre d’altra manera”. Torró a més indica que el Bloc “no pot pregonar una cosa i fer la contrària. Si es manté eixa distància entre el que es diu i el que es fa, el resultat no pot ser un altre l’engany a la ciutadania”.

El diputat autonòmic adverteix que utilitzar aquestes modificacions de la normativa del PGOU “per a donar eixida a projectes molt concrets té efectes molts perversos perquè s’està obrint la porta a que després qualsevol plantege el mateix o pitjor”.

Esquerra Unida ja ha anunciat que demanarà a la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge “que intervinga en aquest cas i que no permeta ni aquesta modificació, ni qualsevol altra d’aquest tipus en altre municipi valencià”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)

La memòria obrera al País Valencià