NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida preguntarà al Consell sobre els nombrosos expedients de regulació d’ocupació al País Valencià

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, afirma que les dades publicades pel Ministeri de Treball col·loquen el País Valencià al capdavant en nombre d’expedients de regulació d’ocupació (ERO) aprovats i en nombre de treballadors afectats per expedients de suspensió, així com el situen en segon lloc pel que fa a l’extinció de contractes. “Davant aquesta preocupant situació, necessitem respostes, perquè les dades de la Conselleria no són accessibles i les inversions en política industrial per al 2009 brillen per la seua absència”

Esquerra Unida presentarà en les Corts Valencianes una bateria de preguntes al conseller d’Economia, “amb l’objectiu de que concrete quants ERO s’han presentat davant la conselleria des de 2006, quants d’aquestos s’han resolt mitjançant pactes, i dels que no s’han resolt amb aquestos pactes, quins criteris generals ha emprat la Conselleria per resoldre’ls”.

Torró afegeix que aquesta informació “ens deurà arribar desagregada per tipus d’expedient (suspensió o extinció),mesos, sectors i comarques. La crisi ens obliga a conèixer els veritables problemes que viuen les empreses al País Valencià i com resolen la situació de cara als seus treballadors, què al final són els que estan acusant més el preocupant moment de crisi”.

Per al diputat autonòmic d’EUPV, “és inevitable relacionar aquestes ERO amb les últimes pujades de l’atur al País Valencià, per damunt ja de la mitjana estatal. Cal que el Consell reflexione per aplicar una nova política industrial, perquè actualment als pròxims pressupostos l’únic que es veu és un increment de les inversions de quasi el doble destinat a Fira València”, afirma Torró.

Segons denuncia Esquerra Unida, el capítol de política industrial i les transferències de la conselleria de Industria a l’IMPIVA disminueixen als pressupostos per a 2009. “El pla de competitivitat no té els diners promesos. I sembla molt trist que malgrat que la industria és el principal instrument per activar la política econòmica, el govern del PP no sols no s’esforce per aquesta sinó que a més retalle les seues inversions”.

Per a Torró, la política del Consell “ha de contemplar l’atenció a l’ocupació i a la protecció social dels treballadors/es que pateixen, per exemple, una ERO”, puntualitza.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)