NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida sol·licita al Consell que intervinga davant l’incompliment de la llei urbanística a Ontinyent

Davant de la decisió de la Fiscalia de Medi Ambient d’obrir una investigació sobre presumptes delictes de prevaricació i ordenació del territori a l’alcaldessa d’Ontinyent, Lina Insa, el diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, reclama a Garcia Antón que la conselleria prenga cartes sobre l’assumpte. A més, Torró insisteix en “que el PP ha d’explicar com ha permès que a un dels seus programes electorals, com és el municipal d’Ontinyent, ja s’incloguera una promesa manifestament il·legal que ara ha desembocat en una investigació de la Fiscalia”

L’aprovació amb el recolzament del PP de caducar els expedients i sol·licitar que s’eliminen les afeccions del Registre de la Propietat de 61 construccions il·legals al terme municipal d’Ontinyent, “requereix una actuació urgent de la conselleria, independentment del procés d’investigació que ha obert el fiscal”.

Des d’Esquerra Unida manifesten la seua indignació pel fet de que entre les raons que donà l’equip de govern del PP d’Ontinyent per a l’aprovació d’aquesta actuació, “el propi regidor d’urbanisme assegurà que es tractava del compliment d’una promesa electoral del PP. Considerem que aquesta afirmació és una barbaritat, més quan l’actuació promesa incompleix clarament la legislació urbanística i mediambiental, i malgrat aixó estan disposats a dur a terme”, afirma Torró.

El diputat autonòmic d’EUPV afegeix que aquest situació “no és únicament un problema detectat a Ontinyent. Lamentablement cada vegada és més freqüent a la majoria de municipis valencians. La conselleria no pot tapar-se els ulls respecte a aquesta important qüestió, perquè aquestes construccions generen problemes mediambientals i forestals, i la tolerància augmenta les expectatives dels propietaris de que qualsevol cosa es pot fer”, conclou.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)