NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida preguntarà en les Corts sobre la complicada situació de les cooperatives citrícoles

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, assenyala que la Conselleria d’Agricultura “és qui, junt al govern central, ha de sentar-se de manera urgent amb els llauradors, escoltar-los i estudiar amb ells les solucions per eixir d’aquesta crisi que podria provocar milers de comiats i una cadena de conseqüències molt greus, tenint en compte a més que ja estem endinsats en plena campanya citrícola”

Esquerra Unida subratlla que la campanya de cítrics al País Valencià “genera molta riquesa, i molts llocs de treball. Per tant estem parlant d’un col·lapse molt greu, generat entre molts factors pels baixos preus, que afectaria a moltes comarques del País Valencià i del qual la Conselleria d’Agricultura ha de dir alguna cosa”.

Per a la formació d’esquerres la situació de l’agricultura valenciana, en general, i de la citricultura, en particular, no és aliena a les causes més profundes de la crisi econòmica general que pateix el món. “La globalització financera, la desregularització dels mercats, la forta concentració de la distribució comercial dels béns agraris, l’orientació afavoridora dels grans productors de la Política Agrària Comunitària o la fortíssima especulació que s’ha produït en els mercats de futurs d’aliments, són elements que han influït de manera decisiva en l’origen i agreujament d’aquesta problemàtica. Mentrestant, tan el Govern Central com el Consell han estat mirant cap a una altra banda o, el que és més greu, ajudant, de vegades activament, a la implementació d’aquestes polítiques”, ha indicat Torró.

El diputat d’Esquerra Unida ha anunciat que preguntarà en les Corts Valencianes sobre aquesta situació, “perquè encara que les cooperatives exigisquen al govern central un pla d’actuació urgent, la conselleria no pot obviar que la crisi està afectant als citricultors valencians i de la mateixa manera ha de posar mesures per a reforçar les que puguen arribar de l’administració central”.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)