NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida se suma de nou a la reivindicació dels ecologistes de tancar la central de Cofrents

Lluís Torró lamenta que el PP haja votat en contra de la petició d’EUPV per a que la conselleria recomane a les escoles que suspenguen les visites a la central

El diputat autonòmic d’EUPV assegura que la central no reuneix les condicions per a continuar amb el seu funcionament més enllà de l’any 2011, quan finalitza el seu permís d’explotació. EUPV ja presentà fa mesos una proposició no de llei en les Corts Valencianes en la què es demanava l’elaboració d’un pla de tancament anticipat de la central anterior al final de la vida útil d’aquesta instal·lació “demostradament deficient i perillosa, perquè les seues continues incidències posen en evidència el risc”.

Torró recorda, tal i com han reiterat en nombroses ocasions els col·lectius d’ecologistes, que la central de Cofrents és la que ostenta el rècord de ser la que més successos notificables ha patit des de 1990 en tot el parc nuclear espanyol. “Amb aquest currículum ens sembla molt atrevit per part del PP la seua negativa a votar a favor una proposta com la que EUPV presentà durant la passada comissió d’educació de les Corts, on s’instava a la conselleria a que recomanara als centres educatius que suspengueren les visites a la central”.

El diputat autonòmic d’EUPV qüestiona: “què més ha de passar per a que d’una vegada per totes es tanque aquesta central?. Els incidents amb nuclears no són ximpleries, i més val una frenada a temps, que unes conseqüències irreparables”, puntualitza.

Torró insisteix en l’aposta per les energies renovables, les quals haurien de substituir el servei de Cofrents: “en aquesta central s’han produït parades i falta d’aportacions d’energia a la xarxa durant sis mesos, la qual cosa és una demostració palpable de la prescindibilitat d’aquesta aportació de producció elèctrica, fàcilment substituïble per la seua baixa quantia, per un xicotet increment en la producció d’energies renovables”.

El consum necessari d’aigua a Cofrents és continu: 1.000 litres per segon, “una xifra enorme si a més tenim en compte que el País Valencià està contínuament demandant aigua”. Prenent les dades oferides per Ecologistes en Acció, EUPV recorda a més que durant 2008 s’han produït a Cofrents 10 successos notificables, amb dos prealertes d’emergència i d’altra banda, en el 2011, a més d’expirar el permís d’explotació de la central, ja no hi haurà lloc per al combustible gastat que haurà generat la central durant els seus 27 anys de funcionament.

“Són arguments de pes per a passar la pàgina de les centrals nuclears al País Valencià. Des d’EUPV no ens cansarem de demanar el tancament de Cofrents i esperem que les administracions, central i autonòmica, reconsideren les seues postures, les quals sols fan que posar en risc la salut dels nostres ciutadans i ciutadanes”, conclou Torró.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)