NOTA DE PREMSA

Esquerra Unida exigeix a la conselleria que done explicacions sobre el Pla de Recuperació de la Malvasia al Parc Natural de El Fondo

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, ha presentat una bateria de preguntes a les Corts Valencianes en les què insta a la Conselleria de Medi Ambient a donar explicacions públiques sobre si té intenció de modificar el Pla de Recuperació de la Malvasia Cabeciblanca “amb l’objectiu de reduir els nivells de protecció que el vigent decret atorga a aquesta espècie en perill d’extinció”

EUPV adverteix que la construcció d’un nou embassament al Parc Natural de El Fondo, “podria alterar l’hàbitat de la Malvasia”. Torró afegeix que aquesta modificació “pot ser incompatible amb els objectius de conservació que marca la Directiva Europea relativa a la conservació de les aus silvestres. I el que més ens preocupa és que la construcció d’un nou embassament, proposat per Riegos de Levante, suposaria la pèrdua i alteració de l’hàbitat de la Malvasia Cabeciblanca al Parc Natural de El Fondo”.
Per a Esquerra Unida, “és necessari que la conselleria done la cara i faça públic si realment té previst autoritzar la construcció de eixe nou embassament en el interior del parc natural, malgrat el seu evident impacte ambiental i paisatgístic negatiu, i fins quan va a tolerar que els embassaments de Riegos de Levante estiguen tancats a l’ús públic i científic.
Cal recordar que en 2005 el Consell de la Generalitat aprovà mitjançant decret el Pla de Recuperació de la Malvasia Cabeciblanca al País Valencià, una espècie de fauna en perill d’extinció a nivell europeu que té els seus principals efectius reproductors en el Parc Natural de El Fondo. Un any després, la mateixa conselleria tramità una modificació d’aquest decret, que suposa un menor grau de protecció per a la Malvasia, una actuació que va rebre moltes al·legacions de col·lectius conservacionistes que s’oposaven. Actualment, la conselleria encara no ha resolt aquest expedient de modificació.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)