NOTA DE PREMSA

EUPV denuncia que els pressupostos de la Generalitat per al 2009 marginen Alacant i l’Alacantí

El diputat autonòmic d’EUPV, Lluís Torró, traslladarà a les Corts la preocupació de l’organització comarcal de la formació d’esquerres per la manca de diners públics destinats a cobrir les necessitats socials (ensenyament, sanitat, dependència, etc.). Aquesta deficiència és, a més, especialment greu a la comarca de l’Alacantí

Torró ha comparegut hui en roda de premsa a la seu d’EU d’Alacant acompanyat dels regidors i coordinadors locals de la comarca per exposar la valoració dels pressupostos de la Generalitat per al 2009, tant en termes generals com en allò que afecta concretament a l’Alacantí.

Esquerra Unida valora negativament els pressupostos que el PP ha presentat per a la seua aprovació. “Són incomprensiblement insuficients; en un moment de crisi econòmica caldria apostar per uns pressupostos expansius. En canvi, els pressupostos creixen per davall de la inflació; és a dir, disminueixen en termes reals”, ha apuntat el diputat d’esquerres. Segons Torró, açò és degut, bàsicament, a dues raons: l’enorme endeutament de la Generalitat i l’irresponsable baixada d’impostos que sols beneficia als més rics a costa de les arques públiques. “Mentrestant, els expedients de regulació augmenten dia a dia i els serveis socials públics bàsics es deterioren, tot beneficiant el sector privat. Es perd ocupació i la poqueta que es crea segueix deteriorant-se en termes salarials i de precarietat”.

Pel que fa a la comarca, els responsables d’EUPV volen denunciar especialment l’incompliment reiterat pel que fa als Centres de Salut. Els d’Alacant (Benalua, Sant Blai-Pau2, Garbinet i La Condomina), de Sant Joan i de Xixona, apareixen any rere any amb dotacions pressupostàries insuficients que, a més, no s’executen. Per als representants de la formació d’esquerres, això és un clar indici que les propostes noves que apareixen enguany en aquest capítol (centres d’El Campello i Sant Vicent) tampoc no iniciaran les seues obres.

Esquerra Unida denuncia també la manca de concreció pressupostària respecte a les noves infraestructures educatives públiques necessàries per atendre adequadament la demanda existent. Els barracons augmenten tots els anys degut a la insuficient dotació econòmica i tan sols en Alacant hi ha pendents 19 intervencions entre ampliacions, adequacions i noves construccions, tant en primària com en secundària. Mentrestant EUPV lamenta que els pressupostos de 2009 augmenten injustificadament els concerts amb la privada (amb casos tan flagrants com els més de 22 milions d’euros destinats al batxillerat), s’incompleixen els compromisos en matèria de noves places d’educació infantil contemplades al recentment signat PAVACE i no garanteixen la gratuïtat dels llibres de text. “Amb aquesta educació”, ha assenyalat Torró, parafrassejant el lema de la manifestació del dissabte a València, “són perfectament explicables i necessàries les mobilitzacions que EUPV també recolza incondicionalment”.

Per a Torró, la insuficiència de les dotacions socials s’explica per seguir potenciant les privatitzacions dels serveis i la opacitat en les actuacions a realitzar obre la porta a l’arbitrarietat en el repartiment de les inversions. “Tot açò adobat d’un victimisme respecte al govern central, al que se li fa responsable de tots els mals, que ratlla amb la immoralitat en qüestions tan justificades i necessàries com les dotacions per al desenvolupament de la Llei de Dependència. Ni hi ha suficients diners consignats per a atendre les demandes ni és de rebut el manteniment del silencia administratiu en aquesta qüestió que introdueix la Llei d’Acompanyament”, indica el diputat.

Per acabar, el representant d’EU a les Corts Valencianes s’ha compromès a defendre i fer el seguiment de totes les demandes que li han comunicat els responsables locals de la formació d’esquerres a l’Alacantí. Torró s’ha compromès a seguir reivindicant al parlament valencià inversions com el Centre Social Polivalent i el Museu Etnològic de Mutxamel, el Centre Cultural “La Yesera” de Sant Vicent, i moltes altres en matèries com l’ensenyament, la sanitat, l’habitatge i els serveis socials.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El PP ha aplicat en la Ciutat de la Llum el vell de refrany de Caballo grande, ande o no ande

La memòria obrera al País Valencià

Esquerra Unida reclama la dimissió “immediata” de Gil-Lázaro (Teatres de la Generalitat)